Viola Davis
Viola Davis

Volgens de Oscarwinnares staat niets zo goed als zelfvertrouwen.

Viola Davis (54), bekend om haar fabuleuze rollen in films als The Help, Doubt. How To Get Away With Murder en Fences, is de nieuwe internationale ambassadeur van L'Oréal Paris. En na een Academy Award, een Emmy, twee Tony's en jaren als allround rolmodel werd dat wel eens tijd, in onze ogen. "Ik ben het meisje dat op haar zesde de Miss Central Falls Recreation Contest verloor," zegt ze. "We zijn 48 jaar verder en ik voel me mooier en sterker dan ooit."

Article continues after the ad

"Ik heb ontzettend hard gewerkt om te komen waar ik nu ben en heb veel twijfel moeten overwinnen om echt te geloven dat ik het op elke denkbare manier 'waard ben'," zegt Viola. "Ik vind het heel belangrijk om vrouwen al van jongs af aan dat zelfbewustzijn te laten opbouwen. Het is een beetje alsof je je dochter opvoedt en elke dag tegen haar zegt: 'Je bent mooi zoals je bent. Een meisje moet kunnen zijn wie ze is en wat ze wil zijn."

Dat geldt volgens Davis ook voor vrouwen van haar eigen leeftijd: "Je hebt zoiets als klassieke schoonheid, maar met leeftijd en ervaring komt zelfvertrouwen en er is niets mooiers dan dat. In deze fase van mijn leven voel ik me beter uitgerust om de je-bent-het-waard-boodschap uit te dragen voor vrouwen wereldwijd. We zijn er en we mogen er zijn, iedereen is mooi op een eigen manier. Ik kan niets beters bedenken om mijn gezicht voor te lenen."  

Foto's © L'Oréal Paris

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in