Nouveau Magazine kreeg de kans om met deze drukke huid-expert te praten en vroeg haar naar de manieren om er op ons best uit te zien en voor onze huid te zorgen.

Dr. Doris Day is een toonaangevende dermatoloog in de cosmetische dermatologie in New York City. In haar eigen praktijk adviseert zij mensen van alle leeftijden over om er zo goed mogelijk uit te zien en zich ook zo te voelen. 

Dagelijkse huidverzorging

"Het is het beste om dagelijks huidverzorging te gebruiken vanaf je pubertijd. Hormonen beïnvloeden je huid en je in die periode kunt nog gemakkelijk wennen aan nieuwe gewoonten. Als je op deze leeftijd een dagelijks product begint te gebruiken, is de kans groot dat je huid op de best mogelijke manier ouder wordt. Wat ik zo goed vind aan Olaz-producten, is dat ze niet heel duur zijn. Ze zijn betaalbaar en daardoor toegankelijk. Zelfs op jonge leeftijd."

Het is jouw beurt

"Ouder worden is geen slechte zaak. Ouder worden, is beter worden. Als ik in de spiegel naar mezelf kijk, vind ik mezelf mooier dan tien jaar geleden. Elk decennium heeft zijn schoonheid. In veel opzichten is je huid een weerspiegeling van wat je hebt overleefd en overwonnen in de loop van de tijd. Er is succes en mislukking geweest. Geniet van die dingen. Nu je ouder bent, is het jouw beurt, het is jouw leven."

Vier ouder worden

"We leren steeds meer waarderen dat we ouder worden. We hebben zo lang met de publieke perceptie geleefd dat we er jong moeten uitzien. Jeugdigheid stond voor vruchtbaarheid en moeder zijn, was onze belangrijkste taak in het leven. Maar de 50+ vrouwen van nu zijn niet langer alleen de moeders en verzorgers. Het zijn artsen en advocaten en zakenvrouwen. We hebben echt een omslag gemaakt in onze denkwijze hierover. Gelukkig."

"Laten we de lijnen in je gezicht, die je kreeg van het lachen of van de rimpels die je hebt verdiend met studeren, waarderen. Die lijnen zijn een weerspiegeling van je doel in het leven. Dingen gebeuren met jou en met iedereen, maar sommige maken deel uit van jou, en gaan over eerdere blootstellingen. Een aantal zal je willen aanpassen en sommige zijn gewoon onderdeel van jou als mens."

Niet jonger, maar mooier

"Het is belangrijk om elegant te verouderen. Dat betekent niet dat daar dingen voor moet doen of chirurgische aanpassingen moet maken. Het betekent dat je de dingen doet om er op je best uit te zien. Het gaat er niet om dat je er jonger uitziet, maar beter en mooier."

"Ik help mensen hun schoonheid te zien en te verbeteren, niet te veranderen. Vind de beste eigenschappen in je uiterlijk en laat die er zo goed mogelijk uitzien. Zo bereik je je volledige potentieel."

"De dagelijkse huidverzorging die daarbij kan helpen, is zeer goed ontworpen en toegankelijk. Het helpt je huid om beter te verouderen en zich beter te voelen." 

"Onderzoek toont aan dat een mooie huid niet zozeer genetisch is. Natuurlijk zijn er uitzonderingen van mensen die de genen hebben waardoor ze een goede huid hebben. Maar voor de meesten van ons heeft de manier waarop we onze huid behandelen de grootste impact op hoe onze huid eruitziet."

Over de nieuwe formule van Olaz Regenerist

Ik ben zeer positief over de nieuwe combinatie in Olaz Regenerist 3-Zone Super Verstevigende Anti-Verouderingscrème. Vooral over het Amino-Peptides-complex. De 'peptide’ is effectief in het verminderen van het verschijnen van lijnen en rimpels, maar is ook zacht voor de huid. Door de toevoeging van carob seed extract geeft het hydratatie en helpt het de huid te verstevigen, wat resulteert in een jonger uitziende huid.

Olaz Regenerist 3-Zone Super Verstevigende Anti-Verouderingscrème bevat ook hyaluronzuur. Met zijn wateraantrekkende eigenschappen, 'trekt' het water in de huid. Zo blijft je huid gehydrateerd en soepel en het werkt effectief als een barrière tegen invloeden van buitenaf.

Help je huid

Elke dag wordt onze huid geconfronteerd met vervuiling zoals uitlaatgassen van auto's en andere vormen van vervuiling in de omgeving. Een dagelijks huidverzorgingsproduct kan helpen tegen de negatieve effecten van deze blootstelling. 

Het helpt ook als je een goed reinigingsproduct gebruikt vóórdat je je huidcrème aanbrengt. Op die manier helpt je het product zo goed mogelijk te werken en helpt het product jou er zo goed mogelijk uit te zien.

Het is nooit te laat om een goede gewoonte te beginnen.

4 snelle tips van Dr. Doris

Wat zou je je jongere zelf adviseren als de beste manier om haar huid te behandelen?

Ik zou haar vertellen voorzichtig te zijn in de zon en altijd een soort huidbescherming te gebruiken als ze in het zonlicht komt. Ik had geluk, mijn vader was een dokter, dus hij zei altijd dat we uit de zon moesten blijven.

En ik zou haar vertellen om veel te slapen. Er is geen crème die de slaap vervangt.

Je huid reflecteert je gezondheid. Als je goed voor jezelf zorgt en gezond eet, zal je huid er beter uitzien. Wat je in je lichaam stopt, reflecteert op je huid.

Daarnaast zou ik haar adviseren elke dag een huidverzorgingsproduct te gebruiken. Het is beter om te voorkomen dan dat je later met de gevolgen moet leven en rigoureuzer maatregelen nodig hebt om goed uit te zien.

Nouveau in samenwerking met Olaz

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Van mascara tot conditioner, we hebben zo onze gewoontes. En daarbij denken we er helemaal niet aan of we het product wel helemaal optimaal gebruiken. Deze 11 producten gebruik je anders dan je dacht. We leren elke dag weer wat!

1. Poederkwast

Je gebruikt ‘m waarschijnlijk wel goed, maar maak je ze ook wel eens echt goed schoon? Zeker bij een gevoelige huid kunnen de bacteriën die tussen de kwastharen gaan zitten, zorgen voor rode vlekjes.

2. Mascara

Zelfs de duurste long-lasting-lash-thickening-super-coating mascara komt niet tot z’n recht als je het niet goed aanbrengt.

In plaats van dat je met het borsteltje gewoon langs je wimpers strijkt, kun je het borsteltje beter voorzichtig tegen je wimpers aan houden, zo dicht mogelijk bij het ooglid en voorzichtig, langzaam heen en weer bewegend (wiebelend) naar het uiteinde van je wimper bewegen.

Zo worden je wimpers veel beter bedekt en krijg je maximaal volume.

3. Haarolie

Als je gewoon wat olie op je handen doet en vervolgens met die handen door je haar gaat, zorg je er alleen maar voor dat je haar vet wordt (en oogt).

Doe in plaats daarvan een paar druppeltjes in je handpalm en verdeel goed over beide handpalmen. Hierdoor komt de olie ook een beetje op temperatuur.

Ga vervolgens met een licht draaiende/grijpende beweging door je haar vanaf de middellengte tot de punten. Zorg dat er geen olie op je hoofdhuid komt, die maakt al haar eigen olie aan, dus dat wordt dan een beetje dubbelop.

4. Poriën-strips/Neusstrips

Weinig dingen geven meer voldoening dan met een neusstrip de mee eters van je neus verwijderen.

Natuurlijk pak je heus wel een mee eter mee als je zo’n neusstrip gebruikt, maar die andere grijzige puntjes die op de strip achterblijven, zijn geen vuil, maar talg. En je poriën hebben dat nodig.

Verwijder je het talg uit de poriën dan maak je juist alleen maar plaats voor vuil. En dat zorgt uiteindelijk voor alleen maar meer mee eters.

5. Droogshampoo

Als je het gebruikt, dan doe je dat vaak op het moment dat je ziet dat het nodig is. Dan ben je eigenlijk te laat. Je kunt met droogshampoo je haar een frisse, schone look geven.

Als je het in je haar doet voordat je gaat slapen, heb je ’s ochtends het meeste affect van het product. Gebruik je het na het sporten? Keer dat om en verdeel de droogshampoo over je haar vóórdat je de gym in gaat. 

6. Wenkbrauwpotlood

Kleur je wenkbrauwen niet in, maar ‘teken’ met kleine veegjes, alsof elk streepje een wenkbrauwhaartje is. Dat geeft een veel natuurlijker look.

7. Haarborstel

Gedachteloos de borstel door je lange haar halen om klitten weg te krijgen? Liever doe je dat voortaan andersom.

Pak een pluk haar vast en borstel het haar in delen, van je hand tot het uiteinde van je haar. Als je dat goed geborsteld hebt, borstel je het haar wel helemaal door. Op deze manier breekt je haar minder snel.

8. Haarspeldjes

Wait what? We gebruiken haarspeldjes blijkbaar verkeerd om.

De speldjes zijn bedoeld met de open kant naar beneden te gebruiken. Het gegolfde uiteinde 'grijpt' het haar vast en houdt het op z'n plaats.

9. Wimperkruller

Zorg er ten eerste voor je je kruller regelmatig schoonmaakt, omdat je het zo dichtbij je oog gebruikt. Daarnaast krul je je wimpers vóórdat je mascara aanbrengt en niet andersom.

10. Parfum

Snel een spuitje op je pols, en beide polsen tegen elkaar wrijven? Dat zorgt eigenlijk alleen maar voor verwarming van de parfum waardoor het sneller vervliegt.

Doe eens een spuitje in je haar bijvoorbeeld, daar heb je veel langer plezier van.

11. Conditioner

Verdeel jij conditioner over je haar alsof het shampoo is? Niet meer doen. De olie in het product in combinatie met de natuurlijke olie op je hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar juist sneller vet wordt.

Beter breng je de conditioner aan vanaf halverwege je haarlengte tot de puntjes. Laat een paar minuten zitten, spoel het uit en je haar blijft veel langer schoon.

Bron: HealthWay. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in