Nouveau Magazine kreeg de kans om met deze drukke huid-expert te praten en vroeg haar naar de manieren om er op ons best uit te zien en voor onze huid te zorgen.

Dr. Doris Day is een toonaangevende dermatoloog in de cosmetische dermatologie in New York City. In haar eigen praktijk adviseert zij mensen van alle leeftijden over om er zo goed mogelijk uit te zien en zich ook zo te voelen. 

Dagelijkse huidverzorging

"Het is het beste om dagelijks huidverzorging te gebruiken vanaf je pubertijd. Hormonen beïnvloeden je huid en je in die periode kunt nog gemakkelijk wennen aan nieuwe gewoonten. Als je op deze leeftijd een dagelijks product begint te gebruiken, is de kans groot dat je huid op de best mogelijke manier ouder wordt. Wat ik zo goed vind aan Olaz-producten, is dat ze niet heel duur zijn. Ze zijn betaalbaar en daardoor toegankelijk. Zelfs op jonge leeftijd."

Het is jouw beurt

"Ouder worden is geen slechte zaak. Ouder worden, is beter worden. Als ik in de spiegel naar mezelf kijk, vind ik mezelf mooier dan tien jaar geleden. Elk decennium heeft zijn schoonheid. In veel opzichten is je huid een weerspiegeling van wat je hebt overleefd en overwonnen in de loop van de tijd. Er is succes en mislukking geweest. Geniet van die dingen. Nu je ouder bent, is het jouw beurt, het is jouw leven."

Vier ouder worden

"We leren steeds meer waarderen dat we ouder worden. We hebben zo lang met de publieke perceptie geleefd dat we er jong moeten uitzien. Jeugdigheid stond voor vruchtbaarheid en moeder zijn, was onze belangrijkste taak in het leven. Maar de 50+ vrouwen van nu zijn niet langer alleen de moeders en verzorgers. Het zijn artsen en advocaten en zakenvrouwen. We hebben echt een omslag gemaakt in onze denkwijze hierover. Gelukkig."

"Laten we de lijnen in je gezicht, die je kreeg van het lachen of van de rimpels die je hebt verdiend met studeren, waarderen. Die lijnen zijn een weerspiegeling van je doel in het leven. Dingen gebeuren met jou en met iedereen, maar sommige maken deel uit van jou, en gaan over eerdere blootstellingen. Een aantal zal je willen aanpassen en sommige zijn gewoon onderdeel van jou als mens."

Niet jonger, maar mooier

"Het is belangrijk om elegant te verouderen. Dat betekent niet dat daar dingen voor moet doen of chirurgische aanpassingen moet maken. Het betekent dat je de dingen doet om er op je best uit te zien. Het gaat er niet om dat je er jonger uitziet, maar beter en mooier."

"Ik help mensen hun schoonheid te zien en te verbeteren, niet te veranderen. Vind de beste eigenschappen in je uiterlijk en laat die er zo goed mogelijk uitzien. Zo bereik je je volledige potentieel."

"De dagelijkse huidverzorging die daarbij kan helpen, is zeer goed ontworpen en toegankelijk. Het helpt je huid om beter te verouderen en zich beter te voelen." 

"Onderzoek toont aan dat een mooie huid niet zozeer genetisch is. Natuurlijk zijn er uitzonderingen van mensen die de genen hebben waardoor ze een goede huid hebben. Maar voor de meesten van ons heeft de manier waarop we onze huid behandelen de grootste impact op hoe onze huid eruitziet."

Over de nieuwe formule van Olaz Regenerist

Ik ben zeer positief over de nieuwe combinatie in Olaz Regenerist 3-Zone Super Verstevigende Anti-Verouderingscrème. Vooral over het Amino-Peptides-complex. De 'peptide’ is effectief in het verminderen van het verschijnen van lijnen en rimpels, maar is ook zacht voor de huid. Door de toevoeging van carob seed extract geeft het hydratatie en helpt het de huid te verstevigen, wat resulteert in een jonger uitziende huid.

Olaz Regenerist 3-Zone Super Verstevigende Anti-Verouderingscrème bevat ook hyaluronzuur. Met zijn wateraantrekkende eigenschappen, 'trekt' het water in de huid. Zo blijft je huid gehydrateerd en soepel en het werkt effectief als een barrière tegen invloeden van buitenaf.

Help je huid

Elke dag wordt onze huid geconfronteerd met vervuiling zoals uitlaatgassen van auto's en andere vormen van vervuiling in de omgeving. Een dagelijks huidverzorgingsproduct kan helpen tegen de negatieve effecten van deze blootstelling. 

Het helpt ook als je een goed reinigingsproduct gebruikt vóórdat je je huidcrème aanbrengt. Op die manier helpt je het product zo goed mogelijk te werken en helpt het product jou er zo goed mogelijk uit te zien.

Het is nooit te laat om een goede gewoonte te beginnen.

4 snelle tips van Dr. Doris

Wat zou je je jongere zelf adviseren als de beste manier om haar huid te behandelen?

Ik zou haar vertellen voorzichtig te zijn in de zon en altijd een soort huidbescherming te gebruiken als ze in het zonlicht komt. Ik had geluk, mijn vader was een dokter, dus hij zei altijd dat we uit de zon moesten blijven.

En ik zou haar vertellen om veel te slapen. Er is geen crème die de slaap vervangt.

Je huid reflecteert je gezondheid. Als je goed voor jezelf zorgt en gezond eet, zal je huid er beter uitzien. Wat je in je lichaam stopt, reflecteert op je huid.

Daarnaast zou ik haar adviseren elke dag een huidverzorgingsproduct te gebruiken. Het is beter om te voorkomen dan dat je later met de gevolgen moet leven en rigoureuzer maatregelen nodig hebt om goed uit te zien.

Nouveau in samenwerking met Olaz

Nicole Kidman wordt beschouwd als één van de mooiste, maar ook krachtigste vrouwen van Hollywood. Ze staat sterk in haar schoenen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Voor het eerst in jaren heeft ze open gesproken over haar huwelijk met Tom Cruise.

Want die heeft heel wat bijgedragen aan wie ze nu is.

Uitzondering

Ze praat met The Cut bij hoge uitzondering over haar huwelijk met de beroemde acteur, omdat ze het eigenlijk respectloos vindt naar haar huidige man Keith Urban, de liefde van mijn leven, zoals ze zegt.

Machtige Tom

Nicole: "Ik was erg jong toen ik trouwde op 22-jarige leeftijd. Dat huwelijk gold voor mij niet als macht, maar als bescherming. Ik trouwde voor de liefde, maar door getrouwd te zijn met een extreem machtige man ben ik niet lastiggevallen. Ja, ik werkte, maar ik was erg beschermd."

Krachtig en prachtig

Toen haar huwelijk met Tom strandde voelde het alsof ze nog volwassen moest worden. Nu heeft ze dat uiteraard niet meer. Nicole is een krachtige en vooral prachtige verschijning.

Work-out en gezond eten

Natuurlijk helpt ze de natuur een handje (zo heeft ze zelf toegegeven), maar ook goede genen, goede voeding en sporten zorgen ervoor dat ze in shape blijft. Dat ze boven de vijftig is vindt ze helemaal niet erg. "Ik ben blij dat ik vijftig ben, dat ik me nog goed voel en nog veel kan doen op professioneel vlak."

Sporten

Ze moet wel flink aan de bak om haar figuur te behouden, maar dat vindt ze niet erg want ze houdt van sporten. "Ik doe elke dag sit-ups, verder houd ik van zwemmen, veel wandelen en joggen. 

Vis

Qua eten is ze wat minder streng, zegt ze zelf. "Ik probeer vaak een goede balans te vinden tussen junk food en gezond eten. Soms eten we slecht, omdat het gezin met Keith dan mee op tour is. Maar zodra we weer thuis zijn, eten we vis, veel salades en gestoomde groenten. Haar guilty pleasure: de schuim van een cappuccino.

Bron: The Cut Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Een mooie make-up begint bij de basis. Met de perfecte foundation krijg je dat egale, frisse effect waardoor je er heel natuurlijk uitziet. Haal met deze F-files het beste uit je foundation.

We zouden eigenlijk de hele dag bij kaarslicht moeten zitten, want dat is verreweg het meest flatterende licht voor een stralende, gladde huid. Het zachte schijnsel werkt als een optisch filter: het verdoezelt fijne lijntjes en roodheid en geeft de huid een rustige, egale uitstraling.

Met het laag-op-laagprincipe kun je elke huid verfraaien zonder dat er een ‘opgemaakt’ gezicht ontstaat. We hebben immers allemaal een hekel aan het pancake-effect. Maar die tijd ligt gelukkig echt ver achter ons.

Perfect match

Het blijft uiteraard belangrijk om de juiste tint te kiezen: niet te licht en niet te donker en passend bij je ondertoon.

Een lichte, blanke huid die niet snel bruin wordt, heeft vaak een koele, roze ondertoon; een licht getinte, olijfkleurige huid een warme, meer beige ondertoon.

Twijfel je welke ondertoon jij hebt? Lees dan dit artikel even

Daarnaast adviseren make-upexperts dat we niet jarenlang dezelfde foundation moeten blijven gebruiken. Zowel de conditie als de kleur van onze huid verandert immers. Zelfs per seizoen: aan het eind van de zomer heb je doorgaans een andere teint dan eind winter.

Basisregels voor foundation

Of je nu 35, 44 of 50 bent, iedere vrouw streeft naar hetzelfde perfecte huidbeeld: stralend, gelijkmatig en fris. Hoe bereik je dat?

Breng altijd eerst een verzorgende basis aan op een schone huid. Op een goed gehydrateerde ondergrond pakt alle overige huidmake-up altijd beter.

Je kunt starten met je favoriete dagcrème of moisturizer of, als je specifieke corrigerende wensen hebt, ook met een primer. Vanzelfsprekend kies je de basislaag, de primer (een soort van grondverf) die aan jouw huidwensen voldoet.

Eerst je dagverzorging aanbrengen kan ook, een minuut wachten en dan een dun laagje primer eroverheen. Voor alle huidmake-up geldt altijd: less is more. Meer gebruiken verhoogt de kans dat het gaat opstapelen en korrelig wordt.

Laag op laag

Als de basislaag erop zit, volgt de foundation – waar nodig. Vaak is een stip op de wangen, kin en voorhoofd voldoende. Zie je daarna nog plekjes die een extra cover-up nodig hebben, dan gebruik je op die plekjes concealer in exact dezelfde tint.

Daarna kun je de blusher aanbrengen: een gel of crème kan direct na de foundation, die versmelten als een tweede huid.

Gebruik je een poederblusher, wacht dan tot de foundation is ingetrokken, zodat je vlekkerige ‘appelwangetjes’ voorkomt.

Afpoederen

Een essentiële finishing touch die vaak wordt overgeslagen: afpoederen met een transparante losse poeder.

‘Poeder is voor elke vrouw onmisbaar; het fixeert de make-up, versterkt een stralende, dauwachtige gloed en vervaagt grove poriën,’ zegt Jaqueline Bakker van Sensai.

‘Druk de poederkwast gerust wat steviger op de huid, zodat je de poeder als het ware in de poriën duwt. Daarna waaier je de kwast licht uit om het overtollige poeder eraf te strijken.

Kies de juiste foundation

Jaren geleden had je de keuze uit drie texturen: vloeibaar, een compacte crème of stick en een poederfoundation (minerale poeder). Inmiddels zijn er ook serumfoundations (waterachtig), cushion compacts (vloeibaar in spons), gelachtige texturen en zelfs mousse-foundations.

  • In principe geldt dat je voor een droge huid beter een crème of vloeibare foundation op oliebasis kunt kiezen.
  • Voor een vettere huid, die snel glimt, zijn formules op waterbasis, mousse of een poederfoundation met een talgabsorberende werking beter.

Overigens valt een BB-crème niet in de categorie foundations. Dat zijn getinte dagcrèmes met een extra verzorgende werking en sterke dekking. Gebruik je een BB, dan is zowel een dagcrème als foundation overbodig.

Ook voor de applicatie geldt: wat vind je prettig? De een zweert bij het losjes uitstrijken met de vingertoppen, de ander kan niet zonder een sponsje of kwast. Professionals zijn vaak fan van de laatste, ook vanuit hygiënisch oogpunt.

3 snelle foundation-fix-tips

1. Snel last van een vermoeide, vale uitstraling?

Meng ’s ochtends een druppeltje vloeibare highlighter door je foundation en je behoudt een heldere glow tot in de late uurtjes.

Aanraders: Touche Éclat Glow Shot van Yves Saint Laurent en de roségoudkleurige Beauty Light Wand highlighter van Charlotte Tilbury voor een Hollywoodwaardige gloed.

2. Is de huid onder je ogen droog of kreukelig?

Kijk dan uit met concealer: een crèmetextuur kan in de plooitjes trekken. Breng altijd eerst een hydraterende oogverzorging aan of meng een druppeltje (vloeibare) concealer door de oogcrème.

3. Plaatselijk highlights aanbrengen om aan het einde van de dag je teint op te frissen?

Zet een stip op de gladste delen die van nature licht vangen, zoals de bolling van je wangen richting de jukbeenderen. Blijf wel uit de buurt van fijne lijntjes en kraaienpootjes – glans zet ze onherroepelijk in de spotlights. Ook het voorhoofd heeft geen highlight nodig.

Handig voor onderweg: de highlight-stick Météorites Baby Glow Touch van Guerlain.

Gebruik je vaak een kwast of sponsje? Reinig deze na elke applicatie met een speciale kwastreiniger, zodat er geen bacteriën achterblijven.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in