December is een feestmaand waarin er copieuze maaltijden geserveerd werden en de drank rijkelijk vloeide. De kans bestaat dat de weegschaal daarom iets meer aangeeft dan je wil. 

Hierbij een aantal tips om snel wat calorieën te verbranden.

1. Huishouden

Stofzuigen, ramen lappen, de was vouwen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met al deze huishoudelijk activiteiten verbrand je honderd (vaak wel meer ook) calorieën. En als je dan toch bezig bent, loop dan een paar keer de trap op en af. Extra energie verbranden. En nog een opgeruimd huis ook.

2. Winkelen

Dit is wel een heel leuke manier om die kilo's eraf te krijgen. Winkel in, winkel uit en kleding passen. Al deze dingen zetten je lichaam aan het werk. Dus bye bye calorieën.

Article continues after the ad

3. Dutje doen

Lekker slapen is heel goed voor je lichaam. Wist je dat je met twee uur slapen zo'n 112 calorieën verbrandt? Da's wel heel makkelijk. Je hoeft er dus soms niks voor te doen. 

4. Met de benenwagen

Werk je in een andere stad en ga je vaak met de tram? Pak eens de fiets. Op dagen waarop het geen slecht weer is natuurlijk. 

5. Traplopen

Deze is wel heel makkelijk, maar zeer effectief. Laat die lift lekker en pak de trap. Als je dat een aantal keren per dag doet, verbrand je lekker wat calorieën.

Bron: Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in