Ogen vallen meteen op in iemands gezicht, zeker als ze fris en sprekend zijn! Pak daarom eens uit met een smokey eye en dan geven wij nog extra tips hoe jouw ogen er dan ook nog eens tien jaar jonger uit kunnen zien.

Je hebt er slechts twee minuten voor nodig. 

Geen panda-ogen

Zorg ervoor dat je aan de slag gaat met verschillende aardetinten, gebruik absoluut geen zwart (dan lijk je al snel op een panda). Als je gebruikmaakt van lichte tonen, gaat het ook vaker in één keer goed. 

De trucs

  • Allereerst begin je met wat eyeliner op de rand van je wimpers, vervolgens voeg je de donkerste kleur oogschaduw op je ooglid een veeg het vervolgens uit tot de arcadeboog.
  • Dan pak je er een lichtere oogschaduw bij. Deze breng je aan op de arcadeboog.
  • Als laatste pak je een highlighter erbij.  Breng deze aan onder je wenkbrauwbot tot aan je vervaagde oogschaduw. Je zult zien dat je ogen hierdoor meer spreken.

Tien jaar jonger

Als we dan toch bezig zijn, delen we ook nog graag tips met je voor jonge ogen (lees: zo zien ze er tien jaar jonger uit).

  • Probeer zout te vermijden om de simpele reden dat hierdoor het vochtgehalte in je ogen afneemt. Hierdoor kunnen de ogen wat gaan zwellen namelijk.
  • Heb je wallen? Leg dan zakjes groene thee of schijven zoete aardappel (ja, echt!) op je ogen. Zoete aardappelen  Zoete aardappelen werken ontstekingsremmend en de tanine die in de thee zit zorgt ervoor dat je ogen er minder puffy uit gaan zien. 
  • Eet veel spruitjes. Deze kleine 'groentjes' bevatten luteïne en vitamine C. Een duo dat wonderen doet voor de ogen.

Bron: HuffingtonPost/InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Janet Jackson schommelt al jaren met haar gewicht, maar na haar zwangerschap ging de knop op. Een half jaar na geboorte van zoon Eissa zijn die extra kilo's ineens verdwenen.

Ze is ruim 23 kilo kwijt.

Trainen, trainen en nog eens trainen

Haar geheim is heel simpel: gezond eten en keihard sporten. Janet is aan de slag gegaan met personal trainer Paulette Sybliss.

"Zes weken na de geboorte van haar zoon ben ik met Janet gaan trainen. Haar schema is heel intens. We doen met name veel interval trainingen. Janet en ik trainen zo'n vier keer per week een uur. We doen onder meer squats, lunches en crunches."

Gezond eten

Janet heeft met name veel krachttraining gedaan in combinatie met cardio. Dat is het meest effectief. Maar ook gezond eten is heel belangrijk. Zo eet ze bijna geen koolhydraten.

Quinoa en rijst

Ze eet alleen de 'goede' koolhydraten zoals quinoa, bruine rijst en wilde rijst. Verder is ze dol op vis, dat eet ze bijna elke avond. Leuk om te weten: ze mag van zichzelf 1 keer per week 'vals spelen' in de vorm van iets lekkers.

Voor:

Na:

Het is dus hard werken, maar het resultaat mag er zijn. Wát een fitte vijftiger!

Bron: E! News Beeld: ANP/Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in