Ogen vallen meteen op in iemands gezicht, zeker als ze fris en sprekend zijn! Pak daarom eens uit met een smokey eye en dan geven wij nog extra tips hoe jouw ogen er dan ook nog eens tien jaar jonger uit kunnen zien.

Je hebt er slechts twee minuten voor nodig. 

Geen panda-ogen

Zorg ervoor dat je aan de slag gaat met verschillende aardetinten, gebruik absoluut geen zwart (dan lijk je al snel op een panda). Als je gebruikmaakt van lichte tonen, gaat het ook vaker in één keer goed. 

De trucs

 • Allereerst begin je met wat eyeliner op de rand van je wimpers, vervolgens voeg je de donkerste kleur oogschaduw op je ooglid een veeg het vervolgens uit tot de arcadeboog.
 • Dan pak je er een lichtere oogschaduw bij. Deze breng je aan op de arcadeboog.
 • Als laatste pak je een highlighter erbij.  Breng deze aan onder je wenkbrauwbot tot aan je vervaagde oogschaduw. Je zult zien dat je ogen hierdoor meer spreken.

Tien jaar jonger

Als we dan toch bezig zijn, delen we ook nog graag tips met je voor jonge ogen (lees: zo zien ze er tien jaar jonger uit).

 • Probeer zout te vermijden om de simpele reden dat hierdoor het vochtgehalte in je ogen afneemt. Hierdoor kunnen de ogen wat gaan zwellen namelijk.
 • Heb je wallen? Leg dan zakjes groene thee of schijven zoete aardappel (ja, echt!) op je ogen. Zoete aardappelen  Zoete aardappelen werken ontstekingsremmend en de tanine die in de thee zit zorgt ervoor dat je ogen er minder puffy uit gaan zien. 
 • Eet veel spruitjes. Deze kleine 'groentjes' bevatten luteïne en vitamine C. Een duo dat wonderen doet voor de ogen.

Bron: HuffingtonPost/InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Leather pants, korte rokjes en strakke jurken voor jonge blommen? Welnee, de jeugdige Franse first lady bewijst het tegenovergestelde. Ze weet ons altijd te verrassen.

En zij kan het weten, want de vrouw van de Franse president komt bijna overal mee weg.

Strak en kort

De (va va voom) stijl van Brigitte Macron is nou niet bepaald doorsnee te noemen, dat maakt haar juist zo uniek. Ze heeft een voorliefde voor gewaagde korte rokjes en strakke broeken. Iets wat door de modepers, maar ook door verschillende designers zeer gewaardeerd wordt. 

De mooiste benen

Zo heeft Karl Lagerfeld 'een crush' op Brigitte. "Ze spreekt perfect Frans en heeft een geweldige woordenschat. Maar daarnaast is het ook een prachtige vrouw. Ze heeft de mooiste benen van Parijs", zei Lagerfeld onlangs in een interview met het Franse magazine Paris Match.

Jeugdig

Die mooie benen, laat de first lady vaak en graag zien. En geef haar eens ongelijk. Brigitte omarmt graag jeugdige trends en kiest voor kleding (het liefst van haar favoriete merk Louis Vuitton) die haar slanke lichaam accentueren. 

Bewijs

Genoeg redenen waarom de stijl van Brigitte Macron zo geliefd is dus. Extra bewijs nodig? Bekijk een mooie fotoserie hieronder.

Gezond eten 

Hoe de Franse first lady het voor elkaar krijgt om op haar 65e een figuur te hebben waar je u tegen zegt? Nou, door onder meer flink te sporten, de natuur een handje te helpen, maar ook haar dieet zorgt voor een goed lichaam. Haar persoonlijke kok verklapt haar menu.

Vitamines

De first lady vindt het belangrijk om haar vitaminen binnen te krijgen, daarom zorgt de vrouw van de Franse president dat er heel veel (lees: tien stuks per dag) fruit en groenten op het menu staan.

Wijntje erbij

Maar, zo verklapt de chef van het Élysée, eten de Macrons het allerliefst Franse pot. En dat moet dan wel gemaakt worden met ingrediënten die niet verder dan 100 kilometer bij het Franse paleis vandaan komen én kruiden uit eigen tuin.

Daarnaast drinkt ze een goed glas rode wijn op z'n tijd. Niet te vaak natuurlijk. 

Bron: The Guardian Beeld: Getty/ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Kaviaar is behalve een exquise ingrediënt op blini’s met zure room ook een weldaad voor de huid. Dat is nog eens win-win. Maar waarom zijn die viseitjes dan zo goed voor je huid?

Kaviaar zit barstensvol vitaminen, proteïnen en mineralen. Er zit ook veel vitamine A in, dat zorgt voor een gezonde huid en goed zicht. Niet alleen als je het op je huid smeert trouwens, deze vitaminen krijg je ook binnen als je het eet.

Als je een vermoeide, ietwat doffe huid hebt, kan een crême met kaviaarextract helpen om het weer een gezonde glow te geven.

Dit doet kaviaar-extract voor je huid:

 • De textuur en hydratatie verbetert
 • Daardoor zie je minder rimpels
 • De productie van collageen wordt aangewakkerd
 • Werkt anti-oxiderend en herstelt de huid
 • Verbetert de tint

La Prairie

La Prairie mengt sinds 1987 steureitjes (kaviaar) met een hydroglycolische oplossing die de werkzame stoffen uit de eitjes trekt.

Deze worden verwerkt in Skin Caviar, een van de meest exclusieve huidverzorgingsproducten die er zijn. Een potje van 50 ml kost in die tijd, omgerekend, ruim 400 euro.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in