Prachtig, ageless haar, maar het moet er natuurlijk wél natuurlijk uitzien. Dat willen we. Deze week kijken we wat dat, naast kleuren en knippen, betekent voor de verzorging van je haar. We vroegen het aan topkapper Rick van het Meer.

Naarmate je ouder wordt, is de juiste behandeling van je haar en zéker ook je hoofdhuid heel belangrijk, benadrukt Rick van het Kérastase Instituut. 

More content below the advertising

Regelmatig lopen BN'ers als Sacha de Boer en Martijn Krabbé bij hem binnen voor een Fusio-dose opknapbeurt en ook gasten van het nabij gelegen Waldorf Astoria en W-Hotel weten hem te vinden. Dat is niet voor niets natuurlijk.

Zijn beste tips:

  • Naarmate je ouder wordt, wordt ook je haar brozer. Door de verandering in je hormoonhuishouding, is het heel belangrijk om je haar én je hoofdhuid een beetje te helpen. Met olieën en massages houd je je hoofdhuid optimaal, net zoals je voor je huid een dagcrème gebruikt, bijvoorbeeld.
  • Wil je een iets vollere haardos? Vraag dan je kapper je haar 'botter' te knippen. Laat het in ieder geval niet meer snijden.
  • Goede voeding helpt. Dat ondersteunt je haarconditie van binnenuit. Extra Vitamine B en ijzersupplementen kunnen ook helpen.
  • Bijzonder; bij Rick in de salon hebben ze een l-diagnose. Op basis van de diagnose weet je precies wat je hoofdhuid nodig heeft qua verzorging.
  • Knip het sowieso niet af, omdat je denk dat dat vanaf een bepaalde leeftijd zo hoort. Als je model en de kleur in balans zijn, kan langer haar ook prachtig staan.

Dé veertigplus verzorgingstip van Rick:

Wees niet bang voor maskers en conditioners, omdat je bang bent dat ze je haar slapper maken, dat is een misverstand. Een goed masker kan je haar juist enorm volume geven. ook een dot verstevigende mousse in vochtig haar werkt altijd goed om het direct voller en steviger te maken.

Meer informatie: www.rickvanhetmeer.nl

Beeld: iStock

 

 

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

 

 

Toen deze actrice vijftig werd vielen de monden al open. Halle Berry wat zie je er nog geweldig uit. Nu twee jaar later is ze nog steeds niets veranderd. Heeft de tijd soms stilgestaan?

De moeder van twee is een echte powervrouw, want het grootste gedeelte van de tijd zorgt zij (naast haar drukke werk) voor haar twee kinderen. 

More content below the advertising

Goed doel

Daarnaast zet Halle zich in voor een goed doel (de actrice is vroeger naar eigen zeggen misbruikt door haar manager) voor vrouwen die seksueel misbruikt worden. Iets waar ze zich hard voor maakt. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Be your own Valentine, ladies. ♥️

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Fitness

Om in shape te blijven zorgt de actrice voor genoeg beweging. Elke vrijdag deelt ze via social media haar work-out. Ze legt uitgebreid uit hoe je de oefening moet uitvoeren, maar vertelt er ook bij wat je er precies mee traint en waarom de oefening belangrijk is om te doen. 

Chocola en taart

Ze doet aan yoga en is drie keer per week met een personal trainer in de sportschool te vinden. Daarnaast houdt ze van gezond eten, maar heus niet elke dag. Ze eet graag taart op z'n tijd of een goed stuk chocolade.

Bijna altijd gezond

Maar goed en gezond eten is voor Halle heel belangrijk. De reden: ze heeft bijna haar hele leven diabetes type 2, waardoor ze altijd goed over haar voeding moeten nadenken. Ze volgt daarom een ketogeen dieet, dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en eiwitinname en een verhoogde vetinname.

Bron: GvA/People Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in