Prachtig, ageless haar, maar het moet er natuurlijk wél natuurlijk uitzien. Dat willen we. Deze week kijken we wat dat, naast kleuren en knippen, betekent voor de verzorging van je haar. We vroegen het aan topkapper Rick van het Meer.

Naarmate je ouder wordt, is de juiste behandeling van je haar en zéker ook je hoofdhuid heel belangrijk, benadrukt Rick van het Kérastase Instituut. 

Article continues after the ad

Regelmatig lopen BN'ers als Sacha de Boer en Martijn Krabbé bij hem binnen voor een Fusio-dose opknapbeurt en ook gasten van het nabij gelegen Waldorf Astoria en W-Hotel weten hem te vinden. Dat is niet voor niets natuurlijk.

Zijn beste tips:

  • Naarmate je ouder wordt, wordt ook je haar brozer. Door de verandering in je hormoonhuishouding, is het heel belangrijk om je haar én je hoofdhuid een beetje te helpen. Met olieën en massages houd je je hoofdhuid optimaal, net zoals je voor je huid een dagcrème gebruikt, bijvoorbeeld.
  • Wil je een iets vollere haardos? Vraag dan je kapper je haar 'botter' te knippen. Laat het in ieder geval niet meer snijden.
  • Goede voeding helpt. Dat ondersteunt je haarconditie van binnenuit. Extra Vitamine B en ijzersupplementen kunnen ook helpen.
  • Bijzonder; bij Rick in de salon hebben ze een l-diagnose. Op basis van de diagnose weet je precies wat je hoofdhuid nodig heeft qua verzorging.
  • Knip het sowieso niet af, omdat je denk dat dat vanaf een bepaalde leeftijd zo hoort. Als je model en de kleur in balans zijn, kan langer haar ook prachtig staan.

Dé veertigplus verzorgingstip van Rick:

Wees niet bang voor maskers en conditioners, omdat je bang bent dat ze je haar slapper maken, dat is een misverstand. Een goed masker kan je haar juist enorm volume geven. ook een dot verstevigende mousse in vochtig haar werkt altijd goed om het direct voller en steviger te maken.

Meer informatie: www.rickvanhetmeer.nl

Beeld: iStock