Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tips en tricks van Jane Fonda (80) en Helen Mirren (73)

Jane Fonda en Helen Mirren zijn aardig op leeftijd, maar de dames zien er nog steeds bijzonder goed uit. Voor Jane lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan.  Niet zo gek dat beide dames vorig jaar gestrikt zijn als ambassadeurs van L’Oréal. Less is more Wat zijn eigenlijk hun beautytips? Bei...

Tips en tricks van Jane Fonda (80) en Helen Mirren (73)

Jane Fonda en Helen Mirren zijn aardig op leeftijd, maar de dames zien er nog steeds bijzonder goed uit. Voor Jane lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. 

Niet zo gek dat beide dames vorig jaar gestrikt zijn als ambassadeurs van L’Oréal.

Less is more

Wat zijn eigenlijk hun beautytips? Beide vrouwen geven hetzelfde advies: less is more. Jane: 'Gebruik niet te veel make-up. Waar ik wel bij zweer en altijd gebruik is concealer onder mijn oog. Dat oogt altijd fris.

Tachtig jaar

En nog een tip: gebruik geen glans voor je gezicht, want een wat oudere huid moet volgens de actrice niet glimmen. "Ik ben tachtig jaar oud en durf te zeggen dat ik er nog best goed uitzie, dat geeft vrouwen hoop. Mijn advies: zorg dat je lekker in je vel zit, beweeg veel en wees gelukkig. Zit het goed van binnen, dan straal je dat ook uit."

Gezond haar

Jane werd tijdens de uitreiking van de Emmy's gefotografeerd met veel langer haar. Meteen werd gezegd dat ze er jonger uitzag. Maar ze blijft toch liever bij haar eigen wat kortere haar. "Het is leuk om af en toe gek te doen met je haar. Maar het is vooral belangrijk dat je het goed verzorgt. Gezond haar doet jonger lijken."

Mascara

Helen doet graag haar eigen make-up en zegt dat voor iedere vrouw mascara haar beste vriend moet zijn. "Ik gebruik niet al te veel make-up, maar vind het wel heerlijk om lang voor de spiegel te zitten. Mijn tip: bekijk jezelf van een afstand. Soms kun je nogal te gefocust zijn op een bepaald detail."

Foundation

Helen zweert verder bij een goede foundation. "Make-up hoeft niet duur te zijn. En je voelt je er meteen beter door. Investeer alleen wel in een goede foundation." Onlangs sprak de Britse actrice op de bank bij Ellen DeGeneres over ouder worden. Het leverde een hilarisch gesprek op. Bekijk de video hieronder.

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in