Wereld Pastadag vier je met een bord vol pasta voor je neus of met een ode aan de beroemde Italiaanse schone Sophia Loren. En dat doen wij in onze rubriek style has no age.

Wie herinnert zich niet de beroemde uitspraak: 'Everything you see I owe to spaghetti.'

De grootste

Zou de Italiaanse actrice, die beroemd werd door de film Una Giornata Particolare uit 1977, er daarom zo goed uitzien op d'r 84e? Sophia Loren wordt algemeen gezien als een van de grootste Europese filmactrices aller tijden.  

Article continues after the ad

Mode

La Loren is nog steeds een graag geziene gast op onder meer modefeestjes, zoals Milan Fashion Week. Ondanks dat ze al dik in de tachtig is, is ze nog een prachtige verschijning. Wat zou haar geheim zijn?

Pasta

Pasta, ja echt Sophia Loren eet heel veel pasta. Ze heeft er zelfs kookboeken over geschreven. 'Ik ben stapelgek op pasta en eet het vrijwel dagelijks, maar dan wel volkorenpasta. En dan met tomaten en aubergine', zei ze in een interview met Daily Mail. Denk niet dat ze grote borden eet, nee ter grootte van een gebalde vuist.

Sala Sophia

Daarbij mag ze af en toe van zichzelf een mager stukje vlees of vis. En ze eet veel salades. Maar haar favoriete gerecht is en blijft haar eigen pasta met Salsa Sophia.

Die saus bestaat uit ansjovis, pijnboompitten en een hele hoop peterselie, die je fijn moet malen met een vijzel en stamper. Daarna als toetje fruit en soms een snoepje. Wat ze absoluut nooit eet: brood.

Aan de wandel

En als je denkt dat Sophia niets meer aan beweging doet op deze leeftijd, dan heb je het mis. Wat ze doet om in shape te blijven: wandelen, wandelen en nog eens wandelen. 

Wandelen en pasta dus, dat laten we ons geen twee keer zeggen als we er dan op ons 84'ste ook nog zo uitzien!

Bron: Today/DailyMail Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in