Wereld Pastadag vier je met een bord vol pasta voor je neus of met een ode aan de beroemde Italiaanse schone Sophia Loren. En dat doen wij in onze rubriek style has no age.

Wie herinnert zich niet de beroemde uitspraak: 'Everything you see I owe to spaghetti.'

More content below the advertising

De grootste

Zou de Italiaanse actrice, die beroemd werd door de film Una Giornata Particolare uit 1977, er daarom zo goed uitzien op d'r 84e? Sophia Loren wordt algemeen gezien als een van de grootste Europese filmactrices aller tijden.  

Mode

La Loren is nog steeds een graag geziene gast op onder meer modefeestjes, zoals Milan Fashion Week. Ondanks dat ze al dik in de tachtig is, is ze nog een prachtige verschijning. Wat zou haar geheim zijn?

Pasta

Pasta, ja echt Sophia Loren eet heel veel pasta. Ze heeft er zelfs kookboeken over geschreven. 'Ik ben stapelgek op pasta en eet het vrijwel dagelijks, maar dan wel volkorenpasta. En dan met tomaten en aubergine', zei ze in een interview met Daily Mail. Denk niet dat ze grote borden eet, nee ter grootte van een gebalde vuist.

Sala Sophia

Daarbij mag ze af en toe van zichzelf een mager stukje vlees of vis. En ze eet veel salades. Maar haar favoriete gerecht is en blijft haar eigen pasta met Salsa Sophia.

Die saus bestaat uit ansjovis, pijnboompitten en een hele hoop peterselie, die je fijn moet malen met een vijzel en stamper. Daarna als toetje fruit en soms een snoepje. Wat ze absoluut nooit eet: brood.

Aan de wandel

En als je denkt dat Sophia niets meer aan beweging doet op deze leeftijd, dan heb je het mis. Wat ze doet om in shape te blijven: wandelen, wandelen en nog eens wandelen. 

Wandelen en pasta dus, dat laten we ons geen twee keer zeggen als we er dan op ons 84'ste ook nog zo uitzien!

Bron: Today/DailyMail Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in