De 64-jarige Oprah Winfrey is een gelukkige vrouw die totaal geen moeite heeft met ouder worden. Dat snappen wij, want ze lijkt in al die jaren geen spat veranderd.

Ik vind het totaal niet erg om ouder te worden en ben blij met elk jaar. 

Article continues after the ad

Feestje

"Ik kan niet begrijpen dat mensen, vooral vrouwen, er moeilijk over doen. Elk jaar zou juist een feestje moeten zijn. Elke leeftijd heeft zo z'n charme", zo vertelde ze in haar eigen magazine O. 

Pannenkoeken met slagroom

Oprah is dol op pannenkoeken met aardbeien, blauwe bessen, poedersuiker én slagroom als ontbijt. Maar die laat ze ook heel vaak staan de laatste tijd. Want ze wil op gewicht blijven nadat ze in de afgelopen jaren zo'n negentien kilo is afgevallen (ze heeft op dit moment maat 42).

Groene groenten

Ze volgt het dieet van Weight Watchters en mag daarbij zo goed als alles eten. Maar dan wel gezond. Zo eet de presentatrice heel veel vis, bloemkool, salades met groene groenten en zoete aardappels. Daarnaast drinkt ze sowieso twee liter (vaak meer) water per dag.

Aan de bak

Maar met gezond eten red je het niet alleen, daar moet ook bij gesport worden. En daarom heeft Oprah personal trainer Bob Greene in de arm genomen. Hij mat haar zes keer per week af: twintig minuten cardio, een uur hardlopen en knallen in sportschool (denk aan squats, leg extensions, leg curls, chest presses etc.).

Bron: People Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in