Ze is het gezicht van Diors nieuwe J'adore Absolu-parfum, een geweldige actrice, maar ook iemand die diversiteit en de kracht van vrouwen op de kaart wil zetten: Charlize Theron. Een prachtvrouw die straalt van oor tot oor. 

De in Zuid-Afrika geboren schone ziet haar uiterlijk als een last, zo vertelde ze onlangs in een interview.

Article continues after the ad

Boomlange beauty

Charlize in het Britse QQ: "Als het gaat om stevige, inhoudelijk sterke rollen, worden knappe mensen als eerste de auditiekamer uitgestuurd. Hoeveel sterke rollen denk je dat er zijn voor beeldschone, boomlange modellen?"

Spiegeltje, spiegeltje

Dat de actrice een prachtige vrouw is moge duidelijk zijn. Niet voor niets riep het blad Esquire haar ooit uit als mooiste vrouw ter wereld. Charlize is inmiddels 43, maar vindt het totaal niet erg om ouder te worden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

xx Photographer: @zoeygrossman Stylist: @lesliefremar Makeup: @kateleemakeup Hair: @enzoangileri

Een bericht gedeeld door Charlize Theron (@charlizeafrica) op

Ouder gezicht

Charlize: "We leven in een maatschappij die zegt dat mannen er knapper uit gaan zien met de tijd, terwijl vrouwen verwelken. Dat moet echt snel veranderen. Waarom zou ik bang moeten zijn voor een natuurlijk proces? Het hoort bij het leven, daar kun je niet omheen."

Sporten

Nu moet je niet denken dat de actrice niets aan haar uiterlijk doet. Dat doet ze wel degelijk. Zo sport ze vier keer in de week: twee keer per week power yoga en twee keer per week zweten op de fiets tijdens spinning. Daarnaast speelt ze graag tennis, iets dat ze van haar moeder heeft geleerd. 

Gezonde hap

Net zoals iedereen vindt ook Charlize gezond eten belangrijk. "Ik drink elke dag verse sappen en eet elke dag groende salades, vooral die met boerenkool zijn favoriet."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

With a little help from my friends #FBF to Oscars 2016. Now, what to wear this Sunday...?

Een bericht gedeeld door Charlize Theron (@charlizeafrica) op

Verboden voor alcohol

De actrice eet zes keer per dag kleine hoeveelheden. Daarnaast drinkt ze heel veel water en laat ze bijna altijd junk food aan haar neus voorbij gaan. Alcohol komt er bij de actrice niet in. "Als ik gezond eet, genoeg slaap en de alcohol laat staan, zie ik er op mijn best uit." Waarvan akte.

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in