Ze is het gezicht van Diors nieuwe J'adore Absolu-parfum, een geweldige actrice, maar ook iemand die diversiteit en de kracht van vrouwen op de kaart wil zetten: Charlize Theron. Een prachtvrouw die straalt van oor tot oor. 

De in Zuid-Afrika geboren schone ziet haar uiterlijk als een last, zo vertelde ze onlangs in een interview.

More content below the advertising

Boomlange beauty

Charlize in het Britse QQ: "Als het gaat om stevige, inhoudelijk sterke rollen, worden knappe mensen als eerste de auditiekamer uitgestuurd. Hoeveel sterke rollen denk je dat er zijn voor beeldschone, boomlange modellen?"

Spiegeltje, spiegeltje

Dat de actrice een prachtige vrouw is moge duidelijk zijn. Niet voor niets riep het blad Esquire haar ooit uit als mooiste vrouw ter wereld. Charlize is inmiddels 43, maar vindt het totaal niet erg om ouder te worden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

xx Photographer: @zoeygrossman Stylist: @lesliefremar Makeup: @kateleemakeup Hair: @enzoangileri

Een bericht gedeeld door Charlize Theron (@charlizeafrica) op

Ouder gezicht

Charlize: "We leven in een maatschappij die zegt dat mannen er knapper uit gaan zien met de tijd, terwijl vrouwen verwelken. Dat moet echt snel veranderen. Waarom zou ik bang moeten zijn voor een natuurlijk proces? Het hoort bij het leven, daar kun je niet omheen."

Sporten

Nu moet je niet denken dat de actrice niets aan haar uiterlijk doet. Dat doet ze wel degelijk. Zo sport ze vier keer in de week: twee keer per week power yoga en twee keer per week zweten op de fiets tijdens spinning. Daarnaast speelt ze graag tennis, iets dat ze van haar moeder heeft geleerd. 

Gezonde hap

Net zoals iedereen vindt ook Charlize gezond eten belangrijk. "Ik drink elke dag verse sappen en eet elke dag groende salades, vooral die met boerenkool zijn favoriet."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

With a little help from my friends #FBF to Oscars 2016. Now, what to wear this Sunday...?

Een bericht gedeeld door Charlize Theron (@charlizeafrica) op

Verboden voor alcohol

De actrice eet zes keer per dag kleine hoeveelheden. Daarnaast drinkt ze heel veel water en laat ze bijna altijd junk food aan haar neus voorbij gaan. Alcohol komt er bij de actrice niet in. "Als ik gezond eet, genoeg slaap en de alcohol laat staan, zie ik er op mijn best uit." Waarvan akte.

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in