Schrale lippen, droge huid en een koude rode neus. Ja, koning winter zorgt voor vervelende kwaaltjes. Gelukkig zijn er simpele tips en trics om deze te verhelpen.

Wij delen er een aantal met je. 

Article continues after the ad

1. Statisch haar

Je gaat naar buiten en een aantal plukken vliegen de lucht in. Wat doe je daar tegen? Vermijd als je kan een kam uit plastic. Spuit wat haarlak op je haarborstel en ga ermee door je haar. Een haarserum doet ook wonderen. 

2. Rode neus

Sommigen zien er door het koude weer uit als Rudolph. Maar dat probleem is zo opgelost. Een primer met groene ondertoon helpt om roodheid te maskeren. Daarna breng je een concealer aan. Klaar is kees. En weg is die rode neus.

3. Schrale lippen

Misschien wel het meest voorkomende probleem bij winters weer: kapotte en schrale lippen. Er zijn verschillende manieren of het te voorkomen of te verminderen. Sowieso is een goede scrub een must. Daarnaast is het belangrijk om veel water en thee te drinken. 

4. Koude voeten

Wintervoeten, brrrr niets lijkt te helpen. Toch wel. Draag een paar dikke kousen in natuurlijke sloffen (als je thuis bent) want die absorberen het zweet. Verder helpen schoenen met een dikke rubberen zool of binnenkant van lamswol (isoleert de binnenkant goed) ervoor dat je voeten warm blijven.

Bron: Elle.be Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in