Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Snelle make-up tips tegen hangende ogen

Als ageless-vrouw heb je andere make-uptrucs nodig dan als twintiger. Hair & make-up artist Elles Nijkamp,weet precies hoe je in no time tien jaar jonger kunt ogen. Te beginnen met het wegwerken van die hangende ogen. Elles: 'Hoe ouder, hoe frisser de make-up moet zijn. En opmaken hoeft ook helem...

Snelle make-up tips tegen hangende ogen

Als ageless-vrouw heb je andere make-uptrucs nodig dan als twintiger. Hair & make-up artist Elles Nijkamp,weet precies hoe je in no time tien jaar jonger kunt ogen. Te beginnen met het wegwerken van die hangende ogen.

Elles: 'Hoe ouder, hoe frisser de make-up moet zijn. En opmaken hoeft ook helemaal niet lang te duren. Je make-up moet er binnen vijf tot acht minuten op zitten, anders ben je te ingewikkeld bezig.’

Collageen stimulerende pads voor je ogen

‘We zijn gewend om. na het reinigen van je gezicht, te beginnen met de foundation, maar veel beter is het om te starten met je ogen. Zo kunnen foutjes zoals dwarrelend oogschaduwpoeder of mascaravlekjes gemakkelijk weggewerkt worden zonder dat je je foundation wegveegt.

Collageen stimulerende eye-pads kunnen, in de tijd dat je je ogen en wenkbrauwen opmaakt, wonderen doen. Mijn cliënten kijken altijd op van het effect dat die pads hebben.’ 

Dan je wenkbrauwen

‘Tot de belangrijkste aandachtspunten horen je wenkbrauwen. Een goede wenkbrauw geeft een fantastisch liftend effect. Zet ze niet te veel aan; je moet op jezelf blijven lijken.

Heb je een middelbruine wenkbrauw waar je wat huid doorheen ziet, maak er dan geen donkere streep van met een wenkbrauwsjabloon, maar neem een poeder in een iets donkere kleur.

Met een borsteltje maak je met het poeder lichte streepjes. Begin aan de binnenkant en werk zo omhoog naar het hoogste punt en van daaruit naar de buitenkant. Die streepjes geven een natuurlijk effect en ze geven lucht. Fixeer ze met een licht getinte wenkbrauwgel.’

Deze Make-up trucs helpen tegen hangende ogen

‘Het is bijna onvermijdelijk: ogen gaan hangen als we ouder worden. Je kunt ze een liftend effect geven door op de oogbol wat glans aan te brengen.

Dat doe je met een glanspoeder, dat je met je vingers op het ooglid klopt. Het zorgt direct voor een frisse uitstraling. Dus niet in de hoeken maar alleen op de oogbol.

Breng vervolgens met een nude kleur - eerder caramel dan roze - een boogje aan vlak boven, dus niet ín, je arcadeboog. Je zult zien dat je ogen meteen een wakkere blik krijgen.

Bij een donkere huid kies je voor warme tinten, alles tussen beige en goud. Sluit af met een eyeliner. Probeer in de wimperrand te gaan en niet erboven.

Misschien ben je gewend om je eyeliner door te trekken tot aan je binnenste ooghoek maar daarmee maak je je ogen kleiner. Begin aan de buitenkant en stop halverwege! 

Een kwastje werkt vaak beter dan een potlood, omdat een potlood de lijn vaak te hard maakt.’ 

Finishing touch: je wimpers

‘Gebruik altijd eerst een primer. Je wimpers hebben net, als je huid, verzorging nodig. Gebruik geen waterproof mascara als het niet hoeft. Probeer met de punt van de mascararoller te werken, om zo je wimpers in de juiste positie te plaatsen.’

Wij gaan ermee aan de slag, bedankt Elles!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in