Vanaf je dertigste begint de huid tekenen van veroudering te vertonen. En in de loop van de jaren neemt de elasticiteit alleen maar af, met onder meer rimpels tot gevolg. Kies je dan voor fillers?

Als je je eraan stoort kan het een oplossing zijn. Door gebruik van fillers krijg je weer volume in het gezicht en worden rimpels en lijnen minder zichtbaar. En het is een minder ingrijpende operatie dan bijvoorbeeld een facelift. Daarnaast zijn fillers tijdelijk. Het resultaat is ongeveer een half jaar tot negen maanden zichtbaar. 

Geregistreerd plastisch chirurg
Hou er altijd wel rekening mee dat een filler bijwerkingen kan geven: blauwe plekken of een niet egaal resultaat. Gelukkig komt dit niet al te vaak voor. Zeker niet als je van te voren goed uitzoekt door wie je de prik laat zetten. In Nederland mogen sinds 2015 alleen BIG geregistreerde plastisch chirurgen dit doen. 

Pijn?
Doet een filler laten zetten zeer? Dat is per persoon verschillend. Maar over het algemeen valt het wel mee. Alhoewel sommige plekken in het gezicht, zoals de lippen, extra gevoelig zijn. 

Article continues after the ad

Wat kun je allemaal op laten vullen?
Er zijn een hele hoop plekken in het gezicht die je kunt laten opvullen met een filler. Wij sommen er een aantal op: extra volume geven aan de lippen, de holtes van je ogen opvullen, rimpels in het voorhoofd wegwerken, lijnen rond de mond en onder meer de marionettenlijnen (de verticale lijnen bij de mondhoeken) kunnen gladgestreken worden. Maar ook kan een filler iets doen aan eventuele asymmetrie in het gezicht. 

Wat kost het?
Gemiddeld ben je voor een behandeling zo'n 450 euro, maar dit ligt uiteraard af van het soort filler dat gebruikt wordt en op hoeveel plekken er in het gezicht een prik gezet moet worden. 

Bron: Plusrubriek Beeld: iStock