Het vochtige en koude weer is niet iets waar je haar vrolijk van wordt. Het gevolg: een pluizenbos die maar moeilijk te temmen is. Daarom tips voor eerste hulp bij pluizige lokken.

Allereerst is het kiezen van een goede shampoo heel belangrijk.

Article continues after the ad

1. De ingrediënten
Check daarom altijd goed de ingrediënten: ga voor sulfaatvrij en een shampoo die hoog in glycerine (hydrateert) zit. 

2. Lekker zacht
De conditioner moer je beste vriend zijn. Gebruik hem altijd na het wassen, maar ook twee keer per week zonder shampoo. Een conditioner zorgt er namelijk voor dat haar gehydrateerd blijft. En dat moet ook, want anders gaan je haarschubben openstaan op zoek naar vocht. Het gevolg: een pluizenbos.

3. Föhnen is niet aan te raden
Tja, föhnen: die warme lucht is gewoon niet goed voor je haar. Logisch ook, want die hitte trekt het vocht uit je haar. Wat je het beste kan doen? Laat je haar zo lang mogelijk - zonder föhn - tot negentig procent opdrogen. Doe het bijvoorbeeld in een knot.

4. Handcrème? Ja, handcrème
Het is niet iets waar je snel aan denkt, maar een handcrème kan heel goed helpen tegen pluizig haar. Smeer je handen in en neem je staart tussen je handen en wrijf voorzichtig met je handen over elkaar.

5. Na een plensbui
Iedereen weet het, regen is funest voor je haar: het wordt een grote pluizige bos stro. Wat kun je het beste doen? Eigen heel simpel: zorg dat je altijd een haarserum, -crème of -olie bij je hebt.

Bron: Harper's Bazaar
Beeld: Hollandse Hoogte