Eerste hulp bij pluizige lokken

Het vochtige en koude weer is niet iets waar je haar vrolijk van wordt. Het gevolg: een pluizenbos die maar moeilijk te temmen is. Daarom tips voor eerste hulp bij pluizige lokken.

Allereerst is het kiezen van een goede shampoo heel belangrijk.

1. De ingrediënten
Check daarom altijd goed de ingrediënten: ga voor sulfaatvrij en een shampoo die hoog in glycerine (hydrateert) zit. 

2. Lekker zacht
De conditioner moer je beste vriend zijn. Gebruik hem altijd na het wassen, maar ook twee keer per week zonder shampoo. Een conditioner zorgt er namelijk voor dat haar gehydrateerd blijft. En dat moet ook, want anders gaan je haarschubben openstaan op zoek naar vocht. Het gevolg: een pluizenbos.

3. Föhnen is niet aan te raden
Tja, föhnen: die warme lucht is gewoon niet goed voor je haar. Logisch ook, want die hitte trekt het vocht uit je haar. Wat je het beste kan doen? Laat je haar zo lang mogelijk - zonder föhn - tot negentig procent opdrogen. Doe het bijvoorbeeld in een knot.

4. Handcrème? Ja, handcrème
Het is niet iets waar je snel aan denkt, maar een handcrème kan heel goed helpen tegen pluizig haar. Smeer je handen in en neem je staart tussen je handen en wrijf voorzichtig met je handen over elkaar.

5. Na een plensbui
Iedereen weet het, regen is funest voor je haar: het wordt een grote pluizige bos stro. Wat kun je het beste doen? Eigen heel simpel: zorg dat je altijd een haarserum, -crème of -olie bij je hebt.

Bron: Harper's Bazaar
Beeld: Hollandse Hoogte

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in