En dan is er, schijnbaar uit het niets, een  pigmentvlek! Het overkomt de meesten van ons, vanaf het dertigste levensjaar. Hoe ontstaan die kleine onvolkomenheden? En als je ze eenmaal hebt, kom je er dan nog vanaf? Nouveau zocht het voor je uit.

Nu de dagen langer en lichter worden, ligt een overschot aan UV-straling weer op de loer. Dat is één van de hoofdoorzaken van pigmentvlekjes. Met name uva, die de pigmenthuishouding ontregelt. Daardoor ontstaan onregelmatige ophopingen van melaninecellen.

Als puber vaak liggen bakken en zonnebrandjes opgelopen? Dikke kans dat er later een  onregelmatige teint ontstaat.

Oorzaken

Behalve overmatig (onbeschermd) zonebaden, is de laatste jaren ook ontdekt dat andere invloeden de verschijning van verkleuringen kunnen bevorderen, zoals hormoonschommelingen (anticonceptiepil, menopauze), bepaalde medicatie zoals antibiotica, of een verzwakte huidconditie door stress en omgevingsinvloeden als luchtvervuiling .

Zo krijg je pigmentvlekjes weg

Wat voor iedereen geldt: is er eenmaal een vlekje zichtbaar, dan is het van belang de huid elke dag zo goed mogelijk te beschermen - zon of geen zon - met de hoogste factor (SPF 50).

Om één donkere vlek helemaal weg te krijgen, adviseren huidexperts een IPL- of laserbehandeling. Om een zonbeschadigde, vlekkerige teint weer een egale uitstraling te geven, wordt ook wel een chemische peeling (TCA) getipt, of meer mildere peelings in kuurverband.

Tips ter bescherming van je huid

Neem altijd een product mee om de huid op onverwachte momenten te beschermen. Er bestaan bijvoorbeeld ‘losse filters’ voor over de make-up. Vloeibare lotions in klein formaat, ideaal voor onderweg (Clarins, Lancaster, Chanel).

Versterk de huidweerstand van binnenuit met voedingssupplementen.  Denk aan vitamine C en - huidvitamine nummer één - E.

 

Voormalig model en moeder van topmodellen Bella en Gigi, Yolanda Hadid, is helemaal klaar met botox en fillers. Ze gaat weer voor puur natuur en geef haar eens ongelijk. Ze ziet er prachtig uit.

'Ik dacht dat ik al die onzin nodig had om te voldoen aan het perfecte beeld van de samenleving, zodat ik zou worden gezien als een mooie vrouw. We moeten leren accepteren dat we uniek zijn', schrijft ze op Instagram. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️Fifty Five and smiling from the inside out.... Finally back to the original 1964. Living in a body free of breast implants, fillers, botox, exstensions and all the bullshit I thought I needed in order to keep up with what society conditioned me to believe what a sexy woman should look like until the toxicity of it all almost killed me.......... Your health is your wealth so please make educated decisions, research the partial information you’re given by our broken system before putting anything foreign in your body. It took me many years of undoing some bad choices I made for myself before I finally found the freedom to sustainable internal beauty and acceptance of what is the best version of myself by nobody’s standards but my own.........................It’s on us to learn to love our selves and celebrate our unique, one of a kind beauty at all ages as we move through this journey called “life”. Beauty has no meaning without your health................... #ShamelessSelfie #55 #BeautyStartsFromWithin #AgeComesWithWisdom

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Sporten

Een mooie vrouw die weer voor au naturel gaat dus. Uiteraard heeft ze goede genen, maar zorgt ze ook goed voor haar lichaam. Zo is ze veel buiten te vinden en houdt ze van sporten. 

Wonderdrankje

Haar favoriete bezigheden: joggen, paardrijden en hele stukken wandelen. Dat alles doet ze zo'n vijf keer per week. Daarnaast is ze dol op gezond eten (veel groenten, fruit en granen). Een tip van Yolanda: een glas lauw water met citroen met cayennepeper en ahornsiroop op een nuchtere maag.

Bron: PopSugar Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wie wil er nu niet elke dag stralend voor de dag komen? Oftewel die perfecte glow op je gezicht. We zitten nog maar aan het begin van het jaar 2019, maar er wordt al gesproken over dé trend van het jaar: de yoga-skin.

Dat is een bepaalde techniek die je huid een mooie, gezonde gloed geeft.

Helemaal echt

Make-upartieste van de sterren Sara Hill (onder meer Grace Jones en model Rosie Huntington-Whiteley) legt uit wat de yoga-skin precies inhoudt. “Yoga-huid is een look die echt aanvoelt."

Puur natuur

Eerdere trends draaiden vooral rond het creëren van een perfecte, vlekkeloze huidskleur. Sara: "Dat ziet er al snel niet meer natuurlijk uit. Een yoga-huid gaat daarentegen over het creëren van een heerlijke, frisse en sappige huid die er heel natuurlijk uitziet. Maar dan wel met dat tikkeltje extra. Stralend van gezondheid, zeg maar.”

Stappenplan

Sara legt uit hoe je het beste die yoga-huid krijgt. Breng allereerst je normale skincare aan op je gezicht, en geef deze op z’n minst vijf minuten om volledig in de huid te dringen. Breng daarna de primer aan. Maak vervolgens een mengeling van je eigen favoriete producten. 

Gebruik van de volgende verhoudingen:  60 à 70 procent foundation, 15 procent gezichtsolie, 10 procent vloeibare highlighter en optioneel 5 procent glow drops. Breng de mix vervolgens aan en duw het zachtjes in de huid. Et voilà: een stralende huid.

Bron: Het Laatste Nieuws  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in