Aziatische vrouwen zijn van jongs af extreem zuinig op hun huid. Niet gek dat het laatste beautynieuws steeds vaker uit Azië komt. K-beauty noemen we het. Innovatieve cosmetica, verrassende verzorgingsregimes: in hoog tempo bestormen ze de Europese markten. Wat is het geheim achter Oosterse huidverzorging?

Aziatische verzorgingsroutines bestaan uit het laag-op-laag (layering) aanbrengen van verschillende producten. De 10 stappen naar de ultieme Oosterse beauty-routine.

Article continues after the ad

Stap 1

Double Cleansing. Verwijder alle make-up met een reinigingsolie, micellair water, crème of balsem. Daarna met een mousse de laatste restjes vuil, talg en bacteriën weghalen.

Stap 2

Softening Toner is niet te vergelijken met de ons bekende tonics of lotions, die de huid vaak samentrekken. Deze toner brengt de vochtbalans weer op orde na reiniging en zorgt ervoor dat alle producten hierna beter worden opgenomen.

Stap 3

Sheet masks zijn kant-en-klare maskers van vliesdoek of bio-cellulose, die je over de huid heen vouwt. Principe: doordat de huid tijdelijk wordt ‘afgesloten’, kunnen de voedingstoffen dieper intrekken.

Stap 4

Essence, een booster of ampul. Waterachtige vloeistoffen met een hoge concentratie actieve ingrediënten, gefocust op een bepaalde huidwens. Het is het eerste product dat je na de reiniging en een toner/pre-lotion aanbrengt.

Stap 5

Emulsie is een luchtigere variant van een moisturizer en heel geschikt voor zowel de droge als de vettere huidtypes. Aziatische vrouwen wisselen deze vaak af met het gebruik van een gezichtsolie.

Stap 6

Oogverzorging tegen droogtelijntjes, kraaienpootjes, donkere kringen en wallen zijn een dagelijkse must.

Stap 7

Spot Treatment  Aziatische vrouwen streven naar een vlekkeloze teint. Tegen pigmentstoringen die toch opduiken, zijn er anti dark spot-treatments.

Stap 8

Serum/dagverzorging.

Nu volgt pas de dagelijkse verzorging zoals wij die kennen: laagje serum, een moisturizer of anti-aging-crème. Eventueel laagjes make-up, zoals een primer en foundation.

Stap 9

UV-bescherming. Om de huid zo egaal mogelijk houden is een hoge SPF (liefst 50) voor iedere Aziatische vrouw een must. Dat heeft, ook hier, geresulteerd in de ontwikkeling van emulsies met enkel een hoge SPF, de zogeheten ‘losse filter’.

Je kunt die over elke verzorging aanbrengen – ideaal voor onderweg (verkrijgbaar van Chanel, Clarins en Lancaster).

Stap 10

Mist ofwel een verfrissende waternevelspray, verkoelt niet alleen, maar is ook een soort moisturizer on the go dankzij een lichte dosering hydraterende bestanddelen. Kan op elk moment van de dag, ook over make-up, worden gebruikt.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in