Aziatische vrouwen zijn van jongs af extreem zuinig op hun huid. Niet gek dat het laatste beautynieuws steeds vaker uit Azië komt. K-beauty noemen we het. Innovatieve cosmetica, verrassende verzorgingsregimes: in hoog tempo bestormen ze de Europese markten. Wat is het geheim achter Oosterse huidverzorging?

Aziatische verzorgingsroutines bestaan uit het laag-op-laag (layering) aanbrengen van verschillende producten. De 10 stappen naar de ultieme Oosterse beauty-routine.

Stap 1

Double Cleansing. Verwijder alle make-up met een reinigingsolie, micellair water, crème of balsem. Daarna met een mousse de laatste restjes vuil, talg en bacteriën weghalen.

Stap 2

Softening Toner is niet te vergelijken met de ons bekende tonics of lotions, die de huid vaak samentrekken. Deze toner brengt de vochtbalans weer op orde na reiniging en zorgt ervoor dat alle producten hierna beter worden opgenomen.

Stap 3

Sheet masks zijn kant-en-klare maskers van vliesdoek of bio-cellulose, die je over de huid heen vouwt. Principe: doordat de huid tijdelijk wordt ‘afgesloten’, kunnen de voedingstoffen dieper intrekken.

Stap 4

Essence, een booster of ampul. Waterachtige vloeistoffen met een hoge concentratie actieve ingrediënten, gefocust op een bepaalde huidwens. Het is het eerste product dat je na de reiniging en een toner/pre-lotion aanbrengt.

Stap 5

Emulsie is een luchtigere variant van een moisturizer en heel geschikt voor zowel de droge als de vettere huidtypes. Aziatische vrouwen wisselen deze vaak af met het gebruik van een gezichtsolie.

Stap 6

Oogverzorging tegen droogtelijntjes, kraaienpootjes, donkere kringen en wallen zijn een dagelijkse must.

Stap 7

Spot Treatment  Aziatische vrouwen streven naar een vlekkeloze teint. Tegen pigmentstoringen die toch opduiken, zijn er anti dark spot-treatments.

Stap 8

Serum/dagverzorging.

Nu volgt pas de dagelijkse verzorging zoals wij die kennen: laagje serum, een moisturizer of anti-aging-crème. Eventueel laagjes make-up, zoals een primer en foundation.

Stap 9

UV-bescherming. Om de huid zo egaal mogelijk houden is een hoge SPF (liefst 50) voor iedere Aziatische vrouw een must. Dat heeft, ook hier, geresulteerd in de ontwikkeling van emulsies met enkel een hoge SPF, de zogeheten ‘losse filter’.

Je kunt die over elke verzorging aanbrengen – ideaal voor onderweg (verkrijgbaar van Chanel, Clarins en Lancaster).

Stap 10

Mist ofwel een verfrissende waternevelspray, verkoelt niet alleen, maar is ook een soort moisturizer on the go dankzij een lichte dosering hydraterende bestanddelen. Kan op elk moment van de dag, ook over make-up, worden gebruikt.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Voormalig model en moeder van topmodellen Bella en Gigi, Yolanda Hadid, is helemaal klaar met botox en fillers. Ze gaat weer voor puur natuur en geef haar eens ongelijk. Ze ziet er prachtig uit.

'Ik dacht dat ik al die onzin nodig had om te voldoen aan het perfecte beeld van de samenleving, zodat ik zou worden gezien als een mooie vrouw. We moeten leren accepteren dat we uniek zijn', schrijft ze op Instagram. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️Fifty Five and smiling from the inside out.... Finally back to the original 1964. Living in a body free of breast implants, fillers, botox, exstensions and all the bullshit I thought I needed in order to keep up with what society conditioned me to believe what a sexy woman should look like until the toxicity of it all almost killed me.......... Your health is your wealth so please make educated decisions, research the partial information you’re given by our broken system before putting anything foreign in your body. It took me many years of undoing some bad choices I made for myself before I finally found the freedom to sustainable internal beauty and acceptance of what is the best version of myself by nobody’s standards but my own.........................It’s on us to learn to love our selves and celebrate our unique, one of a kind beauty at all ages as we move through this journey called “life”. Beauty has no meaning without your health................... #ShamelessSelfie #55 #BeautyStartsFromWithin #AgeComesWithWisdom

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Sporten

Een mooie vrouw die weer voor au naturel gaat dus. Uiteraard heeft ze goede genen, maar zorgt ze ook goed voor haar lichaam. Zo is ze veel buiten te vinden en houdt ze van sporten. 

Wonderdrankje

Haar favoriete bezigheden: joggen, paardrijden en hele stukken wandelen. Dat alles doet ze zo'n vijf keer per week. Daarnaast is ze dol op gezond eten (veel groenten, fruit en granen). Een tip van Yolanda: een glas lauw water met citroen met cayennepeper en ahornsiroop op een nuchtere maag.

Bron: PopSugar Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wie wil er nu niet elke dag stralend voor de dag komen? Oftewel die perfecte glow op je gezicht. We zitten nog maar aan het begin van het jaar 2019, maar er wordt al gesproken over dé trend van het jaar: de yoga-skin.

Dat is een bepaalde techniek die je huid een mooie, gezonde gloed geeft.

Helemaal echt

Make-upartieste van de sterren Sara Hill (onder meer Grace Jones en model Rosie Huntington-Whiteley) legt uit wat de yoga-skin precies inhoudt. “Yoga-huid is een look die echt aanvoelt."

Puur natuur

Eerdere trends draaiden vooral rond het creëren van een perfecte, vlekkeloze huidskleur. Sara: "Dat ziet er al snel niet meer natuurlijk uit. Een yoga-huid gaat daarentegen over het creëren van een heerlijke, frisse en sappige huid die er heel natuurlijk uitziet. Maar dan wel met dat tikkeltje extra. Stralend van gezondheid, zeg maar.”

Stappenplan

Sara legt uit hoe je het beste die yoga-huid krijgt. Breng allereerst je normale skincare aan op je gezicht, en geef deze op z’n minst vijf minuten om volledig in de huid te dringen. Breng daarna de primer aan. Maak vervolgens een mengeling van je eigen favoriete producten. 

Gebruik van de volgende verhoudingen:  60 à 70 procent foundation, 15 procent gezichtsolie, 10 procent vloeibare highlighter en optioneel 5 procent glow drops. Breng de mix vervolgens aan en duw het zachtjes in de huid. Et voilà: een stralende huid.

Bron: Het Laatste Nieuws  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in