Wat doe jij voor je uiterlijk? We horen het graag! Kom naar de studio voor een fotoshoot en deel je beauty-secret(s) in Nouveau.

Is het de gezonde levensstijl of wandelingen in de natuur waardoor je altijd zo straalt? Of zijn het de juiste crèmes en behandelingen die je er zo goed uit laten zien?  

Ben je of ken je iemand tussen de 40 en 55 die hierover, met foto, in Nouveau wil vertellen, geef je dan op.

Hoe gaat het in z’n werk?

  • Stuur een mail met het onderwerp 'Beauty has no age' naar redactie@nouveau.nl.
  • Doe er een duidelijke, recente portretfoto bij en beschrijf in het kort -naast naam, leeftijd en woonplaats-  wat je doet om er goed uit te zien. Hoe blijf jij leeftijdsloos en wat moet je er voor doen en laten?

Als je geselecteerd wordt, word je uitgenodigd om naar een fotostudio in Amsterdam te komen waar je wordt opgemaakt en gefotografeerd. Het interview zal telefonisch plaatsvinden. Die foto en je interview verschijnen later in Nouveau.

Je hoeft je niet in de sportschool in het zweet te werken om calorieën te verbranden, gelukkig. Er zijn verschillende tips, op onderzoek gebaseerd, waar je zomaar 100 calorieën mee kunt verbranden.

Uiteraard moet je naast deze tips ook gezond eten en bewegen moet je ook niet laten, maar bij verschillende dingen die je vaak al in het dagelijks leven doet, verbrand je calorieën. Da's fijn.

1. Koken

We doen het zo goed als elke dag: eten koken. Nu moet je natuurlijk niet tijdens het eten maken gaan snacken of wijn gaan drinken, maar als je je alleen focust op het snijden en roeren kun je in een half uur tijd honderd calorieën verbranden.

2. Theetje

Groene thee drinken is goed voor de lijn. Met een kop thee verbrand je 80 kcal. Het is dan alleen weer niet zo dat als je twee koppen drinkt, twee keer zoveel verbrandt. Da's jammer.

3. Badderen

Wie had gedacht dat je met niks doen calorieën zou verbranden. Na een lange dag werk even een bad nemen bijvoorbeeld. Wie een uur in een warm bad gaat liggen, verbrandt maar liefst zo'n 120 calorieën. Het water moet alleen wel echt 40°C blijven.

4.  Winkelen

Weer zo'n fijne in dit rijtje van tips. Met winkelen verbrand je ook al snel 100 calorieën en wel binnen veertig minuten. Logisch ook: winkel in, winkel uit, passen, bukken voor een paar schoenen en ga zo maar door. Eigenlijk doe je een soort squats en lunges.

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Die ellendige love handles kwijtraken is best een klus, de buik is nu eenmaal een moeilijke zone. Naast lekker sporten is goede voeding ook heel belangrijk. Deze vijf voedingsmiddelen helpen je om buikvet te laten verdwijnen.

Zet de volgende producten op de boodschappenlijst.

1. Bonen en linzen

De reden dat deze vezelrijke bommetjes zo goed zijn: bonen en linzen zijn laag in calorieën en omdat ze vol vezels zitten geven ze ook nog eens een boost aan je metabolisme.

2. Groenten en fruit dat rijk is aan water

Vet bij de buik wordt vaak veroorzaakt door een verstopping. Naast dat je veel water (twee liter per dag) moet drinken is het goed om producten te eten die veel water bevatten. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen, komkommers, selderij en bloemkool.

3. Bessen

Blauwe bessen, rode bessen of aalbessen. Eigenlijk zijn alle soorten bes goed voor de taille. De reden: het zijn niet alleen vitaminebommetjes, maar ook rijk aan antioxidanten, mineralen en vezels. En dat laatste is goed om je buikvet aan te pakken. Lekker en gezond snoepen dus.

4. Zoete aardappelen

Schep nog maar wat op, want zoete aardappelen zijn goed voor je taille. Deze aardappel bevat namelijk naast antioxidanten ook vezels. Maar ook bètacaroteen, deze stof beschermt niet alleen de huid maar is ook goed om buikvet aan te pakken.

5. Noten en zaden

Noten kun je met een gerust hart eten, want volgens verschillende studie maken deze hartige 'jongens' jouw taille slanker. Ze zijn daarnaast gewoon heel lekker en bevatten ook nog eens mineralen. Elke dag een handje noten eten, daar zeggen we geen nee tegen. 

Bron: PopSugar/Margriet Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in