Wat een geruststelling voor de minder sportieven onder ons: het is een misverstand dat je om genoeg te bewegen per se naar de sportschool moet of dat je er een dure uitrusting voor aan moet schaffen.

Er zijn meer dan genoeg plezierige dagelijkse activiteiten zijn, van tuinieren tot met de hond wandelen, die daar ook aan bij kunnen dragen.

Article continues after the ad

Begin klein met je nieuwe mantra: 'Alles is beter dan niets'.

Met deze suggesties zul je ontdekken dat een beetje meer bewegen veel minder gedoe is dan je zou denken.

Kom van de bank af

Je hebt een lange dag gehad, je hebt gekookt en gegeten en nu heb je alleen nog maar zin in je favoriete tv-programma. Een mooie kans om meteen wat oefeningen te doen tijdens de commercials. Probeer tijdens elke onderbreking 20x dezelfde oefeningen te doen (kijk op YouTube voor filmpjes: workout, lunges, crunches, squats, push-ups). Herhaal dit tijdens elke pauze. 

Tandenpoetsen

Span terwijl je je tanden poetst je bilspieren aan. Houd één seconde vast en herhaal. Doe dit 's ochtends en 's avonds.

Zet meer stappen

Natuurlijk kun je de loodzware wasmand in één keer naar de wasmachine slepen, maar je verbrandt meer energie als je een paar keer op en neer loopt.

Door de knieën

Denk niet: ik heb geen zin om het op te rapen als je rondslingerende spullen op de grond ziet liggen, maar zie het als een kans om je been- en bilspieren te trainen. Zak door je knieën en raap het op.

Doe-het-zelf

Klussen in en om het huis zorgt voor behoorlijk wat beweging en oefening: maai het gras met een ouderwetse maaier, maak de tuin klaar voor het najaar of geef een kamer een vers likje verf. In de keuken: snijd zelf in plaats van kant-en-klare gesneden te kopen. En klop zelf met een garde in plaats van de mixer te gebruiken (als dat kan hè). 

Achter je bureau

Voor sterkere kuit- en buikspieren: zit rechtop en houd je buik in terwijl je je tenen optilt om je kuiten aan te spannen. Voor welgevormde enkels en kuiten: strek je benen en strek en ontspan je tenen 20x, draai dan 20x rondjes met je enkels. 

Sta op

Als je de telefoon pakt, sta op en geef je lichaam een stretch- en enerrgieboost. Bewaar files bij voorkeur boven in een kast, zodat je op moet staan en je moet uitrekken om erbij te kunnen. 

Schep afstand
Ga eens naar een wc een stukje verderop. Ga je waterfles aan de andere kant van het kantoor vullen. Loop dagelijks een rondje door je kantoorgebouw om je benen te strekken; wie weet leer je ook nog nieuwe mensen kennen. 

Loop naar je tussendoortjes

Leg je tussendoortjes op kantoor in de keuken, zodat je er naartoe moet lopen voor je ze kunt opeten. 

Tijdens de vakantie

Aan het strand en in en rond het water zijn de mogelijkheden om te bewegen natuurlijk eindeloos: zwemmen, windsurfen, kanoën, snorkelen, suppen of gewoon door het water lopen. 

Zand

Blijf je liever droog? Bouw dan een flink zandkasteel met emmers en schepjes. Graven en met zand sjouwen zijn een perfecte work-out voor je armen. Of kijk of je mensen kunt vinden die willen badmintonnen of beachvolleyballen. 

Houd vol

Stel jezelf kleine doelen en probeer gebruik te maken van elke gelegenheid om te bewegen. Even naar de brievenbus of geld pinnen, het zijn allemaal kansen om even in de buitenlucht te zijn. Net als het huishouden doen eigenlijk een perfect alternatief voor de sportschool is. Inspiratie en oefeningen hiervoor vind je bij Zamarra Koks Speedcleaning.

Bron: WeightWatchers

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in