Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mireille Mathieu-fans opgelet: de pony is terug

Hij is terug van weggeweest: de pony. Beauty-expert Carmen Zomers vertelt aan Nouveau hoe je hem draagt. Zacht en vrouwelijk is volgens Carmen dit jaar dé haarlook. “Het mag korter, zoals een lob of zelfs korte bob, maar dan niet in laagjes met strakke, harde lijnen, maar zachte contouren. Ook de...

Mireille Mathieu-fans opgelet: de pony is terug

Hij is terug van weggeweest: de pony. Beauty-expert Carmen Zomers vertelt aan Nouveau hoe je hem draagt.

Zacht en vrouwelijk is volgens Carmen dit jaar dé haarlook. “Het mag korter, zoals een lob of zelfs korte bob, maar dan niet in laagjes met strakke, harde lijnen, maar zachte contouren.

Ook de pony is terug in het modebeeld: van een vollere Brigitte Bardot-pony tot zogenoemde baby bangs: een heel kort geknipte pony.” Wij zien weer kans voor een Mireille Mathieu-revival.



‘Toetjeshaar’

Een andere look die je dit jaar veel gaat zien en die zeker ook – ver – na je veertigste nog prima kan is ‘toetjeshaar’, zo weet haarstylist Floor Kleyne. 

“Haarkleuren geïnspireerd op eten zijn een hit op Pinterest. In 2018 zagen we vooral gekke trends als water melon of peanut butter; de komende tijd zijn bruine en beige nuances van lekkernijen als brownies, fudge, pecan pie, pompoen en kaneel populair.

Voor een subtiele kleurupgrade is het bijvoorbeeld mooi om je hele haar subtiel te laten highlighten met allerlei verschillende tinten bruin. Dat kost weliswaar wat tijd, maar dan heb je wel een vakkundig meesterwerk op je hoofd.”

Benieuwd naar dé 10 beautytrends van nu? Lees ze in de nieuwste editie van Nouveau.

Bronnen: DPA en AFP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in