Van de naaldtruc tot en met pillendoosjes

Na twee maanden kan je mascara de prullenbak in, want dan gaat-ie klonteren en ook foundation en concealer kun je niet al te lang bewaren. Zonde toch? Daarom hebben wij een aantal trucs waardoor je toch extra lang van je make-up kunt genieten.

Om te beginnen pakken we de foundation erbij.

1. De naaldtruc
Is-ie bijna op? Pak er dan een naald of een zogenoemde injectorspuit bij. De reden: met die naald haal je zo alle product uit de verpakking en kun je de foundation nog een week langer gebruiken. En da's fijn.

2. De mascara
Uitgedroogde of klonterige mascara? Gooi hem niet meteen weg, maar doe de mascara even in wat warm water om de substantie weer vloeibaar te maken. Doe er daarna een paar druppels amandelolie in en je 'wimpermooimaker' is weer zo goed als nieuw.

3. De hack voor je lippenstift die bijna op is
Lippenstift bijna op? Ook de beste vriend voor je lippen kan tot het laatst gebruikt worden. Het enige wat je in huis moet hebben is een lenzenhouder. Haal de laatste restjes lipstick uit de huls met de achterkant van een lepeltje. Doe de lippenstift vervolgens per kleur in een lenzenhouder. Zo blijft-ie nog wat langer goed. Breng de lippenstift met een penseeltje aan. Handig toch?

4. Pillendoosjes
Komt er bijna niks meer uit je foundation of tube crème? Gooi ook deze twee niet meteen weg, want er is een oplossing. Vaak zit er toch een restje in wat je makkelijk kunt gebruiken. Knip daarom de achterkant open en doe het resterend product in een pillendoosje.

5. Make-up in poedervorm?
Heb je veel make-up in de vorm van poeder? Kan onhandig zijn, omdat bijvoorbeeld oogschaduw in kleine brokjes kan breken wanneer je het doosje laat vallen. Heel vervelend, maar ook daar is een truc voor. Voeg wat gedenatureerde alcohol toe aan de poeder.  Leg er daarna een tissue op en druk het goed aan. Laat het vervolgens een halve dag uitharden. 

Bron: Elle.be
Beeld: Pexels/Hollandse Hoogte

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in