De nieuwe throwback collectie van cosmeticamerk M.A.C is niet echt nieuw, want de kleuren waren toppers in de nineties.

Zo jammer, als een merk ineens je favoriete product uit de markt haalt. M.A.C deed het jaren geleden met een aantal kleuren en daar waren een hoop fans niet blij mee.

Reden voor het merk om die tinten uit de jaren negentig weer opnieuw op de markt te brengen. Terry Barber, Director of Make-Up bij M.A.C: 'We kregen zoveel verzoeken om de iconische kleuren uit de early nineties terug te brengen.

Deze kleuren waren echte game changers toen ze uitkwamen, en het interessante is dat ze totaal niet zijn verjaard.'

Lippen & ogen

Zeven lippenstiften zitten in de throwback collectie: Marrakesh, Spanish Fly, Rocker, Bronx, Shrimpton, Skew en Icon. De oogschaduwtinten zijn: Uninterrupted, Kid, Tet-a-Tint en Goldbit.

Allemaal prachtige roze, rode en bruintinten, die nog steeds zó aanspreken, dat je je afvraagt waarom ze ooit uit de collectie werden gehaald. Maar dat doet er niet toe; ze zijn er nu. Gelukkig! (Lippenstift vanaf € 19,50, oogschaduw vanaf € 19.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Caroline Tensen vond het weer eens tijd voor een ander kapsel en daarom mocht vaste haarstylist Leco van Zadelhoff d'r haar weer onder handen nemen. Over het resultaat is iedereen enorm te spreken.

Leco, die koos voor de zogenoemde pixie cut (heel kort koppie) plaatste een foto van Caroline met d'r nieuwe lokken op Instagram.

'You rock every kapsel'

In rap tempo regende het positieve reacties. 'Pittiger en veel vlotter. Het staat je geweldig, Caroline.' En: Wow, you rock every kapsel!', zijn nog maar een paar van de vele positieve geluiden. 

 

Lets go pixie voor @carolinetensen .... #lecolook #shorthair #shorthairrocks

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff ␤ (@lecolook) op

Voordelen

De presentatrice heeft al jarenlang een kort kapsel, maar weet ons elke keer weer te verrassen. Wist je trouwens dat er heel veel voordelen aan een kort koppie zitten? Zo zit je haar sneller in model, is het eerder droog en is het gezonder dan wanneer je lang haar hebt.

Andere kleuren

Verder vallen je ogen ook veel meer op als je kort haar hebt. Daarnaast kun je ook vaker van kleur veranderen dan vrouwen die lang haar hebben. Je haar blijft veel gezonder. En daarnaast heb je veel minder shampoo en conditioner nodig, scheelt ook weer een hele hoop. 

Bekijk hieronder nog een aantal beroemde korte kapsels.

Actrice Robin Wright (52)

Actrice Jamie Lee Curtis (59)

Actrice Meg Ryan (56)

Actrice Jane Fonda (80)

Kortwieken?

En al overtuigd? Ook tijd voor een korte coupe?

Bron: Instagram Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in