Nouveau duikt in de geschiedenis van toonaangevende merken. Deze keer staat het Zwitserse cosmeticamerk La Prairie in de schijnwerpers. 

In 1931 experimenteert professor Paul Niehans in  Clinique La Prairie te Montreux met celtherapie. Hierbij wordt celmateriaal gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren, zodat het lichaam beter in staat is beschadigde weefsels te repareren.

Het motto 'niet jaren toevoegen aan het leven, maar leven aan de jaren' is een doorslaand succes. Nadat Paus Pius Xll een kuur ondergaat, volgen celebrities, sporters en royals als Marlene Dietrich, Miles Davis en Gloria Swanson.

Zes jaar na de dood van Niehans, wordt  de kliniek in 1976 overgenomen door ondernemer Armin Mattli. Hij zet in op wetenschappelijk onderzoek. Zelf is hij maar al te graag proefkonijn. Op 81-jarige leeftijd ziet hij eruit als een fitte zestiger.De meest succesvolle therapie die stopt de veroudering niet per sé, maar vertraagt die wel.

In 1978 brengt La Prairie Cosmetics de eerste huidverzorgingsproducten op basis van celtherapie op de markt. Een kleine vier jaar later splitst Clinique La Prairie zich af van Laboratoires La Prairie. De kliniek zet breder in op wellness, de wetenschappelijke afdeling voor de ontwikkeling van producten om (huid)veroudering tegen te gaan.

Kaviaar

La Prairie mengt in 1987 steureitjes (kaviaar) met een hydroglycolische oplossing die de werkzame stoffen uit de eitjes trekt. Deze worden verwerkt in Skin Caviar, een van de meest exclusieve huidverzorgingsproducten die er zijn. Een potje van 50 ml kost ruim 400 euro.

Beiersdorf lijft Laboratoires La Prairie in begin jaren '90. Ooit bestond de lijn uit twee potjes en een tube, nu omvat alleen de Skin Caviar-collectie al twaalf producten.

Persoonlijk

In het online tijdperk blijft La Prairie investeren in persoonlijk contact. Het succes zit in het doorvragen aan de balie. Hoe voelt het product op de huid? 

La Prairie ziet vervuiling als de nieuwe UV-straling. Met goede huidverzorging, heeft make-up niet langer prioriteit volgens het merk.

De nieuwste aanwinst in de collectie is de Skin Caviar Absolute Filler. De krachtigste voedingsstoffen uit kaviaar worden geëxtraheerd. Hierdoor herstelt het volume van je huid, waardoor die haar jeugdige uitstraling terugkrijgt. De huidige directeur sluit zich aan bij zijn voorgangers: 'We zullen nooit zeggen dat we de tijd kunnen terugdraaien of stilzetten, wel kunnen we veroudering vertragen.'

Cameron houdt op haar tijd wel van een beetje surfen. Zeker op het water met een vrij bleke huid, is het dan oppassen geblazen. Daarom houdt ze er een paar strenge zonnebrandregels op na.

De geboren Californische, die dol is op het strand, weet ook precies hoe zij de zon tijdens een stranddag te vriend kan houden.

Op haar website www.ourbodybook.com geeft zij daarvoor het recept:

  • Drink veel water
  • Eet vochtrijke snacks
  • Draag een hoed
  • Smeer jezelf, vijftien minuten vóórdat je de zon in gaat en vóórdat je je badkleding aantrekt, van top tot teen in met een goede zonnebrandcrème. En dat 'van top tot teen' bedoelt Cameron heel letterlijk; geen plekje mag worden overgeslagen.

En mocht de hermetische crèmelaag worden aangetast door kleding, handdoek, zeewater of zweet, werk hem dan onmiddellijk bij.

Want, zo zegt Cameron, ‘een ongelijke bruining is tot daaraan toe, maar een ongelijke verbranding…’ 

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mascara blijft lekker lang zitten met deze té makkelijke tip.

Als je dan toch elke ochtend tijd en aandacht aan je wimpers besteedt, wil je natuurlijk ook dat je mascara zo lang mogelijk mooi blijft zitten. En laat daar nou niet per se een duur long lasting product voor nodig zijn. Maar gewoon een beetje water! De truc hier is om je wimpers vochtig te maken vóór je de mascara aanbrengt. Dat maakt het aanbrengen bovendien gemakkelijker en geeft dus een langer, beter resultaat. Simpeler wordt het niet. 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl .Schrijf je in!