Mooie en volle wenkbrauwen, wie houdt daar nou niet van? Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een mooie 'coupe' boven de ogen. 

Gelukkig zijn er genoeg manieren om die wel te krijgen.

More content below the advertising

Meer haar

Want hé, een beetje valsspelen mag best. Volgens volgens de Australische wenkbrauwgoeroe Jazz Pampling zijn dit de dingen die je kunt doen om een natuurlijk bos boven de ogen te krijgen.

Serums werken

Jazz: “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat serums wonderen kunnen verrichten, maar het kan enkele weken en zelfs maanden duren vooraleer je resultaat ziet. Het is heel belangrijk dat je het serum elke dag gebruikt, anders heeft het weinig nut.

Plaats het serum naast je tandenborstel, dan vergeet je het nooit."

Pluk niet te veel

Ook zweert Jazz bij castorolie. Hij noemt het ook echt een wonderolie. “Uit mijn ervaring weet ik dat dat het je haren dikker maakt en meer laat glanzen.

Maar heb je jarenlang de gewoonte gehad om iets te enthousiast aan de slag te gaan met je pincet? Jammer, want bij over geplukte wenkbrauwen zal de olie weinig kunnen helpen.”

Bron: Grazia/HLN Beeld: iStock

Van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. Volgens Vivian Reijs, health-expert, hormoontrainer en auteur: 500 gram groente per dag.

‘Eet elke dag véél meer groente,’ tipt Vivian Reijs als een van haar beste beautytips in Nouveau. ‘De standaard is 250 gram per dag, maar ik adviseer de hoeveelheid op te schroeven naar 500 gram.

More content below the advertising

Fantastische vezels

Behalve alle vitaminen en mineralen in groente, zijn ook de vezels een grote pre. Die brengen je darmflora in balans, ze werken als een prebiotica. Daaraan hechten dan weer de belangrijke probiotica, goede bacteriën, die je darmwerking optimaliseren. En dat werkt weer door op je hormoonhuishouding, maar ook op je huid.

Ik zeg ook vaak: de basis voor een fit gevoel en stralende looks, vormen je darmen!’

Vanuit haar voorliefde voor natuurlijke huidverzorging tipt Vivian verder: ‘Het aanbod van honderd procent natuurlijke huidverzorging wordt de komende jaren gelukkig steeds groter, zoals pure blends van natuurlijke oliën.

Ik ben heel blij met de ontwikkeling van facial oils die de huid niet alleen lekker verzachten en voeden, maar ook echt een effectieve anti-aging werking hebben.’

Deze en nóg 9 tips lees je deze maand in het beautydossier van Nouveau. 

Van probiotica voor een mooie huid, haarkleuren geïnspireerd op brownies tot een DNA-huidprofiel en de half-moon manicure.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash. Tekst: Anneloes Tas.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Joan Collins is al zeventien jaar getrouwd met de 54-jarige Percy Gibson. Ze is dolgelukkig, zo vertelt ze in een interview met het Britse programma This Morning. Haar geheim?

Dat onthulde ze in de show.

More content below the advertising

Drie belangrijke regels

Haar eerste regel? Trouw nooit met een acteur, daar heeft ze zich al aangehouden. Ook niet onbelangrijk: gebruik allebei een andere wc. En als laatste: je hebt soms ruzie, maar blijf elkaar vergeven.

Wijze les

En passant geeft ze ook een aantal wijze lessen over jong blijven. Dame Collins is inmiddels 85, maar ze voelt zich nog een jonge blom. Joan: "We mogen het belang van seks niet onderschatten als de vrouw zich goed wil voelen en er goed uit wil zien.

De meest gevierde vrouwen ter wereld zijn seksueel actief tot in lengte van dagen. De grote Franse actrice Sarah Bernhardt en de legendarische ontwerpster Coco Chanel hadden allebei minnaars toen ze al op gevorderde leeftijd waren."

Prikjes?

Botox? Daar doet ze niet aan? "Je kunt net zo goed aantrekkelijk blijven als je een beetje handig bent met make-up", aldus Joan Collins.

Bron: Daily Mail  Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in