Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jonger door je wenkbrauwen, dít moet je doen

Soms kun je de leeftijd van een vrouw niet goed schatten. Sommigen worden juist veel jonger geschat dan het getal dat bij hun levensjaren hoort, terwijl andere vrouwen weer een stuk ouder worden geschat dan ze daadwerkelijk zijn. Hoe kan dat? Daar is onderzoek naar gedaan door de Amerikaanse univ...

Jonger door je wenkbrauwen, dít moet je doen

Soms kun je de leeftijd van een vrouw niet goed schatten. Sommigen worden juist veel jonger geschat dan het getal dat bij hun levensjaren hoort, terwijl andere vrouwen weer een stuk ouder worden geschat dan ze daadwerkelijk zijn. Hoe kan dat?

Daar is onderzoek naar gedaan door de Amerikaanse universiteit van Gettysburg.

Make-up

Voor dat onderzoek keken de wetenschappers naar foto's van 800 vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën (tussen de 20 en 80 jaar). Alle vrouwen hadden een andere huidskleur en zich op een andere manier opgemaakt.

Tintje donkerder

En wat bleek: vrouwen die donkere wenkbrauwen hadden werden veel jonger geschat. Hoe dat komt? Naarmate je ouder wordt, wordt de kleur van je wenkbrauwen lichter. Dus als je de wenkbrauw een tintje donkerder maakt, zie je er meteen jonger uit. 

Bron: Margriet Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in