Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ja, de trend is terug: in 5 stappen weelderig wafeltjeshaar

Als je maar lang genoeg wacht, wordt alles vanzelf weer hip. Ook wafelhaar. Je leest het goed: zélfs wafelhaar. Ooit, in de jaren 80 groot gemaakt door de Dolly Dots en Patricia Paay, maar in de jaren daarna volledig in de vergetelheid geraakt. Tót mode-ontwerper Marc Jacobs voor zijn Resort 2017...

Ja, de trend is terug: in 5 stappen weelderig wafeltjeshaar

Als je maar lang genoeg wacht, wordt alles vanzelf weer hip. Ook wafelhaar. Je leest het goed: zélfs wafelhaar. Ooit, in de jaren 80 groot gemaakt door de Dolly Dots en Patricia Paay, maar in de jaren daarna volledig in de vergetelheid geraakt.

Tót mode-ontwerper Marc Jacobs voor zijn Resort 2017 de wafeltang uit de mottenballen haalde en zijn modellen met crimped hair het plankier op stuurde.

Lees ook: Deze nieuwe kapperstechniek verlost je van je dode punten, zonder dat je centimeters haar inlevert

Weer helemaal salonfähig
Labels als Gucci, Veronique Branquinho en Elsa Schiaparelli volgden al snel in Marcs voetsporen en intussen is de coupe weer helemaal salonfähig.

En daarom: in vijf stappen de perfecte crimped coupe

  1. De snelste en makkelijkste manier voor een coupe ‘wafelgolven’ is een wafeltang gebruiken. Bijvoorbeeld de BaBylissPROvan Babyliss (€ 59,95)
  2. Spray je haar voor het stylen in met een spray die beschermt tegen de hitte. Chi 44 Iron Guard (€ 5,80).[[{"fid":"5464","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":890,"width":890,"class":"media-element file-full-body"}}]]
  3. In plaats van een vloeiende beweging zoals bij een normale stijltang, plaats je de wafeltang stukje voor stukje in het haar.
  4. Door in plaats van je hele kapsel slechts een deel van je lokken wafels te geven, maak je de look helemaal van nu.
  5. Kam je haar na het stylen door met een borstel en spray het in met wat droogshampoo (Dry Spun finish, Bumble & Bumble € 29,90) voor extra volume en een groots en meeslepend effect.