Het is alweer 23 jaar geleden dat de samenwerking tussen de actrice en Lancôme stopte. Rossellini zou te oud zijn geweest. Nu, ze is inmiddels 65 jaar, wordt ze weer het gezicht van het prachtige merk, maar gaat het wat haar betreft niet over anti-aging.

Interessant is de ruimte die Rossellini kreeg bij haar samenwerking voor een crème. Een anti-agingcrème. ‘De crème heet nu Rénergie Multi-Glow. Soms wordt-ie nog anti-aging genoemd, maar dat irriteert me; we kunnen niet anti-agen, dat is tegennatuurlijk!’

More content below the advertising

Isabella toen...

Elegant: ja, jong: nee

‘Ik heb mijn vriendinnen gevraagd: zouden jullie weer jong willen zijn en velen zeiden nee. We willen elegant en sophisticated zijn, maar jong? Vanaf het moment dat je wordt geboren, word je ouder. Het heeft geen zin om die realiteit te ontkennen. Vraag je beter af: hoe kom ik goed door de verschillende hoofdstukken van mijn leven?’

Isabella nu.

Vrouw aan de top

Over waarom Isabella is teruggevraagd, heeft ze wel een idee: ‘Ik denk dat het er mee te maken heeft dat de nieuwe general manager van Lancôme International een vrouw is, Françoise Lehmann. Hiervoor had ik te maken met zestigjarige mannen die paternalistisch waren en minzaam. Françoise wil niet weer het zoveelste mooie model, maar het merk meer een instrument laten zijn om elegantie en glamour te vinden.’

Rossellini hoopt dat haar nieuwe samenwerking veranderingen laat zien voor meer vrouwen. ‘Schoonheid is hoe jij het voor jezelf bepaalt, en wat je van jezelf wilt laten zien.’

 

Bron: Daily Mail Beeld: Lancôme

 

 

Hij is terug van weggeweest: de pony. Beauty-expert Carmen Zomers vertelt aan Nouveau hoe je hem draagt.

Zacht en vrouwelijk is volgens Carmen dit jaar dé haarlook. “Het mag korter, zoals een lob of zelfs korte bob, maar dan niet in laagjes met strakke, harde lijnen, maar zachte contouren.

More content below the advertising

Ook de pony is terug in het modebeeld: van een vollere Brigitte Bardot-pony tot zogenoemde baby bangs: een heel kort geknipte pony.” Wij zien weer kans voor een Mireille Mathieu-revival.

‘Toetjeshaar’
Een andere look die je dit jaar veel gaat zien en die zeker ook – ver – na je veertigste nog prima kan is ‘toetjeshaar’, zo weet haarstylist Floor Kleyne. 

“Haarkleuren geïnspireerd op eten zijn een hit op Pinterest. In 2018 zagen we vooral gekke trends als water melon of peanut butter; de komende tijd zijn bruine en beige nuances van lekkernijen als brownies, fudge, pecan pie, pompoen en kaneel populair.

Voor een subtiele kleurupgrade is het bijvoorbeeld mooi om je hele haar subtiel te laten highlighten met allerlei verschillende tinten bruin. Dat kost weliswaar wat tijd, maar dan heb je wel een vakkundig meesterwerk op je hoofd.”

Benieuwd naar dé 10 beautytrends van nu? Lees ze in de nieuwste editie van Nouveau.

Bronnen: DPA en AFP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in