Victoria Beckham
Victoria Beckham

De designer klapt uit de school over haar beautybasis.

Victoria Beckham, voorheen Posh van de Spice Girls, weet het een en ander van make-up. "Als tiener plamuurde ik mezelf vol om mijn acne te verbergen," zegt ze. "En als Spice Girls huldigden we ook het motto 'meer is meer'. Hoe vermoeider we waren, hoe meer rouge erop ging. Happy days."

Tegenwoordig is haar make-up een stuk subtieler: wat mascara, een beetje transparante oogschaduw, een vleugje rouge en een naturelle lipstick. Om haar ogen zijn fijne lijntjes zichtbaar, waar niet mee kan zitten. "We worden allemaal ouder," zegt ze. "Het ziet er een beetje mal uit als je je gezicht niet meer kunt bewegen van de botox. Ik ben heel gelukkig met 45 zijn. Mijn moeder zegt: 'Ik spreek je nog wel over ouder worden als je 75 bent, want het kan ook wreed zijn.' Dat wil ik best aannemen, maar zoals nu storen mijn rimpels me totaal niet."

Article continues after the ad

En haar geheim van haar nu prachtige huid? "Ik heb ernaar moeten zoeken, maar voor mij is dat voldoende gezonde vetten eten," zegt ze. "Ik eet drie tot vier avocado's per dag. Voor mij gaat het om er zo goed mogelijk uitzien, niet om er jonger uitzien. Niemand is perfect, ik al helemaal niet. Maar ik kan wel blij zijn met wat ik in de spiegel zie, als ik goed voor mezelf zorg."

Het is inmiddels elf jaar geleden dat Victoria haar eerste collectie uitbracht: tien volmaakt gesneden jurken die iedereen versteld deden staan door de kwaliteit. Door de jaren heen breidde ze uit met accessoires, een iets toegankelijkere lijn, een eigen winkel en nu ook: Victoria Beckham Beauty.

"We gaan ook dat nu langzaam in de markt zetten," zegt ze. "Eerst de oogschaduw, omdat ik denk dat mensen me associëren met een smoky eye. Er zit zestig procent parel in, wat het onvoorstelbaar weerspiegelend maakt, maar ook wat kristal zodat het er vochtig uitziet als het is opgedroogd. Daarna de lipkleuren, daarna huidverzorging. Ik ben geobsedeerd door het laatste, ik weet als geen ander hoe naar het is als mensen naar je kijken omdat je een slechte huid hebt. Ik gebruikte vroeger make-up absoluut als masker."

De make-up lijn is niet in samenwerking met Estée Lauder met wie ze eerder samenwerkte, maar een eigen productie met een eigen team. Wel huurde ze Sarah Creal, met wie ze eerder werkte aan de Lauder-collecties, in als co-CEO van Victoria Beckham Beauty. "Victoria is iemand die precies weet waar ze mee bezig is," zegt Creal. "In dit geval heeft ze zich als een wetenschapper in de producten verdiept. Vraag haar er iets over en ze komt met een gedetailleerd antwoord."

Uitgangspunt voor Victoria Beckham Beauty is dat alles 'clean' moet zijn (geen parabenen, geen sulfaten, geen nanodeeltjes, geen aluminiumzout), maar ook luxe, effectief en inclusief. "Ik wil het goed doen," zegt ze. "Als de foundations uitkomen, zullen ze verkrijgbaar zijn in dertig tinten, voor alle kleuren huid."

Ook aan het milieu is gedacht. "De kinderen hebben het erover, Harper praat over het plastic in de zee, Romeo liep me een paar trainers van gecycled plastic zien," zegt ze. "Ik heb me er door de jaren heen steeds meer in verdiept." Daarom zijn de verpakkingen van haar beautylijn zijn duurzaam en plasticvrij en er zitten geen borsteltjes en kwastjes bij. Beckham is van mening dat je beter in een paar goede kwasten kunt investeren en die af een toe een sopje kunt geven, dan wegwerpkwastjes kunt gebruiken. Eén crème die alles doet, heeft nu al onbekende buzz, maar daar moeten we nog even op wachten. "Ik denk dat mensen verrast zullen zijn," zegt Victoria. Creal is minder terughoudend: "Ik weet nu al dat mensen versteld zullen staan."

Foto's © ANP, Victoria Beckham Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in