In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Catherine Deneuve.

Een eigenzinnig stijlicoon, sekssymbool en de grootste filmster van Europa.

Eerste film

Het acteren is Catherine met de paplepel ingegoten. Zowel haar vader Maurice Dorléac als haar moeder Renée Deneuve stonden op het toneel en voor de camera. Niet zo gek dat de de kleine Cat (koosnaampje) op haar zestiende kiest voor acteren. Haar eerste film is een feit: Les Portes Claquent.

De grootste

De Franse actrice heeft nog nooit een Oscar in de wacht gesleept, maar toch is ze de grootste filmster van Europa. Stiekem werd ze eigenlijk het meest bekend door haar enorme uitstraling. Zo is ze van 1985 tot 1989 de muze van Yves Saint Laurent. 

Catherine Deneuve, Saint Laurent en Jean Paul Gaultier in 1998

De 100e

Haar ster is rijzende, ze maakt ongelooflijk veel films en is zeer geliefd. In 2008 was haar zoveelste mijlpaal een feit: Un conte de Noël was haar honderdste film.

 

Werk

Vandaag de dag acteert Catherine nog steeds. Iets wat ze overigens altijd als werk gezien heeft. "Het is voor mij een nobele plicht. Een loodgieter moet werken, een actrice moet ook rekeningen betalen. En daarvoor moet gewerkt worden. Ik doe het met plezier, maar het is niet iets verhevens. Het is gewoon een vak."

In 2005 op de rode loper van het filmfestival in Cannes

Jong

Volgens haar houdt acteren je jong. Ze werkt ook graag met jonge regisseurs. "Op mijn leeftijd sta je anders in het leven. Zo bekommer ik mij tegenwoordig veel minder om de verschijnselen van het ouder worden dan toen ik jonger was. Dat maakt het leven veel eenvoudiger.'' En als we heel eerlijk zijn, ze is in al die jaren heel erg weinig veranderd. Chapeau!

Catherine dit jaar

Bron: HLN Beeld: ANP/Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Victoria Beckham doet het in alle opzichten goed: haar merk bestaat tien jaar, ze straalt en zit beter in haar vel dan in d'r Posh (Spice Girl)-tijd. Het is bekend dat de designer elke dag zwetend in de sportschool staat.

Maar wat doet ze er nog meer om er zo goed uit te zien?

Vroeg op

Gezond eten (een strak dieet) en echt heel veel sporten. Zo staat ze elke dag om 06.00 uur op om een uur te fitnessen. Daarna worden de kinderen wakker en maakt ze ontbijt voor hen.

Ijzeren discipline

Maar dat is niet alles. Als haar kinderen op school zijn, gaat ze naar de sportschool. De designer heeft ijzeren discipline. "Het is de enige tijd die ik voor mezelf heb. Niemand komt binnen in de fitness, niemand achtervolgt me met een laptop. Als ik op kantoor ben, komen er plots allemaal laptops mijn kant op. Er is altijd wel iemand die iets goedgekeurd of afgewezen wil zien."

Groenten en fruit

Naast de huidverzorging van dr. Lancer zorgt Victoria ook dat niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant genoeg aandacht krijgt. Zo eet ze veel gestoomde witte vis en groenten als avondeten. Verder is de designer dol op sushi en knabbelt ze het liefst aan groenvoer. Bijvoorbeeld maissoep, een groene salade en fruit. Haar favoriete snack tussendoor: bevroren witte druiven.

Bron: Sunday Times/Elle Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het kan elk jaar weer een uitdaging zijn om voor dierbaren een origineel kerstcadeau te vinden. Dus aan ieder, in het bijzonder aan alle heren: met deze bijzondere limited editions van Sisley – waarvoor in sommige landen zelfs een wachtlijst bestaat – ga je gegarandeerd hoog scoren.

Cultparfum

Cultparfum Eau du Soir van Sisley is een bekende klassieker die jaar in jaar uit alle parfumtrends weet te doorstaan. Het oriëntaalse, sensuele parfum is al jaren geliefd bij de elite, en staat bekend als ‘tijdloos en elegant’.

Speciaal voor alle fans verschijnt jaarlijks een schitterende edition limitée van de geliefde geur.

Ofwel: wees er snel bij, want dit collectors’ item is snel uitverkocht. Eau du Soir’s 16e editie, genaamd Tiger Walk, is ditmaal gehuld in de evenzo iconische never out of style luipaardprint (€ 233/100 ml).

Luxe kaars

Een chique geurkaars valt altijd bij iedereen in de smaak. Kies wel voor eersteklas kwaliteit; een kaars die veel branduren biedt en de ruimte vult met een intense, uitzonderlijke geur.

De Orient Candle van Sisley staat voor maar liefst 45 branduren en verspreidt een warme, spicy bloemengeur van mandarijn, bergamot, saffraan, amber, rozen, muskus en sandelhout – een high-end compositie die evengoed in kostbare parfums wordt verwerkt.

De zwartglanzende houder met vuurrode kaars misstaat nergens; zowel de geur als het ontwerp is geïnspireerd op de atmosfeer van een oriëntaals paleis in Andalusië. (€ 64,50)

Verkrijgbaar in geselecteerde luxe Sisley verkooppunten, Hudson’s Bay in Den Haag en De Bijenkorf in Amsterdam.