In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Catherine Deneuve.

Een eigenzinnig stijlicoon, sekssymbool en de grootste filmster van Europa.

More content below the advertising

Eerste film

Het acteren is Catherine met de paplepel ingegoten. Zowel haar vader Maurice Dorléac als haar moeder Renée Deneuve stonden op het toneel en voor de camera. Niet zo gek dat de de kleine Cat (koosnaampje) op haar zestiende kiest voor acteren. Haar eerste film is een feit: Les Portes Claquent.

De grootste

De Franse actrice heeft nog nooit een Oscar in de wacht gesleept, maar toch is ze de grootste filmster van Europa. Stiekem werd ze eigenlijk het meest bekend door haar enorme uitstraling. Zo is ze van 1985 tot 1989 de muze van Yves Saint Laurent. 

Catherine Deneuve, Saint Laurent en Jean Paul Gaultier in 1998

De 100e

Haar ster is rijzende, ze maakt ongelooflijk veel films en is zeer geliefd. In 2008 was haar zoveelste mijlpaal een feit: Un conte de Noël was haar honderdste film.

 

Werk

Vandaag de dag acteert Catherine nog steeds. Iets wat ze overigens altijd als werk gezien heeft. "Het is voor mij een nobele plicht. Een loodgieter moet werken, een actrice moet ook rekeningen betalen. En daarvoor moet gewerkt worden. Ik doe het met plezier, maar het is niet iets verhevens. Het is gewoon een vak."

In 2005 op de rode loper van het filmfestival in Cannes

Jong

Volgens haar houdt acteren je jong. Ze werkt ook graag met jonge regisseurs. "Op mijn leeftijd sta je anders in het leven. Zo bekommer ik mij tegenwoordig veel minder om de verschijnselen van het ouder worden dan toen ik jonger was. Dat maakt het leven veel eenvoudiger.'' En als we heel eerlijk zijn, ze is in al die jaren heel erg weinig veranderd. Chapeau!

Catherine dit jaar

Bron: HLN Beeld: ANP/Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in