Opvliegers zijn écht geen pretje. En je kan er ook niet zo gek veel aan doen. Ja, minder alcohol kan helpen, maar soja in je dieet kan ook helpen, volgens een artikel in Trouw. 

Ja, het eten van sojaproducten kán die o-zo vervelende opvliegers verminderen. Dagblad Trouw schreef dat in het sojaliefhebbende land Japan het woord ‘opvlieger’ niet eens bestáát. De vrouwen hebben daar namelijk niet eens opvliegers. 

Libelle’s voedingsdeskundige Wendy Walrabenstein over dit mogelijke ‘wonder’-ingrediënt.

Onderzoek

“In 2016 legden een aantal onderzoekers diverse studies naar voeding, supplementen en overgangsklachten naast elkaar en schreef er een zogenaamd overzichtsartikel over dat gepubliceerd werd in de JAMA, een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift. De onderzoekers concludeerden dat supplementen met soja-isoflavonen leidde tot minder overgangsklachten bij vrouwen.

"Opvliegers overdag zouden minder vaak voor komen, maar de opvliegers ’s nachts leken niet minder te worden.”

Hoe krijg je dan genoeg van die soja-isoflavonen binnen?

Supplementen

Supplementen zouden hier een oplossing voor kunnen zijn, “maar ik ben wel wat terughoudend in het adviseren van supplementen. We weten namelijk niet wat deze supplementen op de lange termijn aanrichten”, aldus Walrabenstein.

Soja-yoghurt

Supplementen worden minder goed gecontroleerd dan medicijnen en kunnen stoffen bevatten die minder goed zijn voor onze gezondheid.

“Ik zou daarom liever een extra bakje ongezoete soja-yoghurt met wat vers fruit of een roerbakgerecht met groenten en tempeh (gefermenteerde soja) eten. Lekker en gezond.” Dat wordt inslaan: want minder opvliegers overdag, klinkt ons als muziek in de oren.

Bron: Libelle.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Victoria Beckham doet het in alle opzichten goed: haar merk bestaat tien jaar, ze straalt en zit beter in haar vel dan in d'r Posh (Spice Girl)-tijd. Het is bekend dat de designer elke dag zwetend in de sportschool staat.

Maar wat doet ze er nog meer om er zo goed uit te zien?

Vroeg op

Gezond eten (een strak dieet) en echt heel veel sporten. Zo staat ze elke dag om 06.00 uur op om een uur te fitnessen. Daarna worden de kinderen wakker en maakt ze ontbijt voor hen.

Ijzeren discipline

Maar dat is niet alles. Als haar kinderen op school zijn, gaat ze naar de sportschool. De designer heeft ijzeren discipline. "Het is de enige tijd die ik voor mezelf heb. Niemand komt binnen in de fitness, niemand achtervolgt me met een laptop. Als ik op kantoor ben, komen er plots allemaal laptops mijn kant op. Er is altijd wel iemand die iets goedgekeurd of afgewezen wil zien."

Groenten en fruit

Naast de huidverzorging van dr. Lancer zorgt Victoria ook dat niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant genoeg aandacht krijgt. Zo eet ze veel gestoomde witte vis en groenten als avondeten. Verder is de designer dol op sushi en knabbelt ze het liefst aan groenvoer. Bijvoorbeeld maissoep, een groene salade en fruit. Haar favoriete snack tussendoor: bevroren witte druiven.

Bron: Sunday Times/Elle Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het kan elk jaar weer een uitdaging zijn om voor dierbaren een origineel kerstcadeau te vinden. Dus aan ieder, in het bijzonder aan alle heren: met deze bijzondere limited editions van Sisley – waarvoor in sommige landen zelfs een wachtlijst bestaat – ga je gegarandeerd hoog scoren.

Cultparfum

Cultparfum Eau du Soir van Sisley is een bekende klassieker die jaar in jaar uit alle parfumtrends weet te doorstaan. Het oriëntaalse, sensuele parfum is al jaren geliefd bij de elite, en staat bekend als ‘tijdloos en elegant’.

Speciaal voor alle fans verschijnt jaarlijks een schitterende edition limitée van de geliefde geur.

Ofwel: wees er snel bij, want dit collectors’ item is snel uitverkocht. Eau du Soir’s 16e editie, genaamd Tiger Walk, is ditmaal gehuld in de evenzo iconische never out of style luipaardprint (€ 233/100 ml).

Luxe kaars

Een chique geurkaars valt altijd bij iedereen in de smaak. Kies wel voor eersteklas kwaliteit; een kaars die veel branduren biedt en de ruimte vult met een intense, uitzonderlijke geur.

De Orient Candle van Sisley staat voor maar liefst 45 branduren en verspreidt een warme, spicy bloemengeur van mandarijn, bergamot, saffraan, amber, rozen, muskus en sandelhout – een high-end compositie die evengoed in kostbare parfums wordt verwerkt.

De zwartglanzende houder met vuurrode kaars misstaat nergens; zowel de geur als het ontwerp is geïnspireerd op de atmosfeer van een oriëntaals paleis in Andalusië. (€ 64,50)

Verkrijgbaar in geselecteerde luxe Sisley verkooppunten, Hudson’s Bay in Den Haag en De Bijenkorf in Amsterdam.