We hebben ons weer lekker laten gaan op vakantie en dat is te merken aan onze kleding (zit strakker) en de weegschaal (lijkt kapot, dat is 'ie niet). Het beste advies van de expert: Ga er metéén mee aan de slag, dan ben je ze het snelste weer kwijt.

Onze collega's van Lindanieuws.nl vroegen personal trainer Bas van Beest naar zijn beste adviezen. Dit zijn ze:

More content below the advertising

1. Ga niet (crash)diëten

Veel mensen trainen nog even hard voor de vakantie en volgen nog een (crash)dieet om op hun best in hun bikini te passen. Tijdens de vakantie gaan alle remmen los. Laat die diëten daarom links liggen, want je komt er in je vakantie twee keer zo snel van aan.

Verander je voedingspatroon is Bas' advies. begin bijvoorbeeld door elke dag één ongezond item te vervangen voor een gezond item.

2. Schrap koolhydraten een tijdje

"Als je na je vakantie weer snel in shape wil komen, moet je echt twee weken lang koolhydraten schrappen. Laat brood, rijst, aardappelen en pasta’s staan. Wat je wel mag eten? Veel groenten en ovenschotels, salades en eet voornamelijk gezonde vetten en eiwitten. Die vullen onwijs goed."

3. Trainen en tellen

Als je af wil vallen en weer lekker in je vel wilt zitten, zul je moeten sporten. het liefst krachttraining, zo'n drie keer per week.  Zwemmen, hardlopen, roeien of touwtjespringen zijn perfecte oefeningen om je overtollige vet weg te werken.

Nog een tip: Ga fietsen in plaats van de bus of auto te nemen en pak de trap in plaats van de lift. Zo verbrand je calorieën gedurende de dag.

En last but not least: tel je calorie-inname eens. Je schrikt je rot na een dag. Als je meer inzicht krijgt in je voeding, kun je alleen maar gezonder worden. Ook na je zomervakantie.”

Bron: Lindanieuws. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

 

 

Toen deze actrice vijftig werd vielen de monden al open. Halle Berry wat zie je er nog geweldig uit. Nu twee jaar later is ze nog steeds niets veranderd. Heeft de tijd soms stilgestaan?

De moeder van twee is een echte powervrouw, want het grootste gedeelte van de tijd zorgt zij (naast haar drukke werk) voor haar twee kinderen. 

More content below the advertising

Goed doel

Daarnaast zet Halle zich in voor een goed doel (de actrice is vroeger naar eigen zeggen misbruikt door haar manager) voor vrouwen die seksueel misbruikt worden. Iets waar ze zich hard voor maakt. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Be your own Valentine, ladies. ♥️

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Fitness

Om in shape te blijven zorgt de actrice voor genoeg beweging. Elke vrijdag deelt ze via social media haar work-out. Ze legt uitgebreid uit hoe je de oefening moet uitvoeren, maar vertelt er ook bij wat je er precies mee traint en waarom de oefening belangrijk is om te doen. 

Chocola en taart

Ze doet aan yoga en is drie keer per week met een personal trainer in de sportschool te vinden. Daarnaast houdt ze van gezond eten, maar heus niet elke dag. Ze eet graag taart op z'n tijd of een goed stuk chocolade.

Bijna altijd gezond

Maar goed en gezond eten is voor Halle heel belangrijk. De reden: ze heeft bijna haar hele leven diabetes type 2, waardoor ze altijd goed over haar voeding moeten nadenken. Ze volgt daarom een ketogeen dieet, dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en eiwitinname en een verhoogde vetinname.

Bron: GvA/People Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in