Deze nieuwe techniek voor vollere wenkbrauwen is de verfijndste tot nu toe.  

De een heeft dunne wenkbrauwen door overmatig epileren of verven, bij de ander is het erfelijk, bij een derde hormonaal. Omdat wenkbrauwen wonderen doen voor de expressie is wenkbrauwpoeder en gekleurde gels zoals die van Wunderbrow een uitkomst, omdat ze meteen ook wat volume geven aan de haartjes die er nog zitten.

Article continues after the ad

Wil je als basis de wenkbrauwvorm nog wat meer benadrukken, dan is nanoblading misschien een optie voor je. Dit is de opvolger van microblading. Bij dat laatste worden 10-16 fijne naaldjes gebruikt die zijn samengesteld tot een bladvorm om zo pigment in de huid te laten vloeien. Het principe van nanoblading is hetzelfde: er worden heel fijne streepjes in de opperhuid gesneden met een mesje van 0.18 mm.

Die streepjes worden gevuld met superfijne pigmentdeeltjes: cosmetische tatoeage dus, bedoeld om een nog realistischere wenkbrauw te creëren. Het levert geen nieuwe haartjes, maar de illusie van haartjes die met wat poeder of gel heel natuurlijk kunnen lijken. Check bij de behandelaar wel altijd ervaring, voor- en na-foto's en liefst onafhankelijke reviews. Wat je wilt is subtiele ondersteuning, geen donkere strepen.  

De behandeling (kosten tussen de 400 en 500 euro) gaat vrijwel altijd in twee sessies met minimaal een maand ertussen. In het begin lijken de wenkbrauwen vaak vrij donker en kunnen ze ook rood zijn, na een week of twee krijg je een betere indruk van het daadwerkelijke resultaat. Het gaat om semipermanente make-up die na verloop van tijd vervaagt: na 12-18 maanden moet de wenkbrauw meestal even worden bijgewerkt.

Foto's © iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in