2017 was het jaar van de natuurlijke wenkbrauwen, smokey eyes en nude lippen. Het nieuwe jaar starten we fris met een klein beetje sparkle.

Dít worden de make-up trends in 2018.

1. Overal een glimmertje
Ook al zijn de feestdagen voorbij, in het nieuwe jaar mag je nog steeds losgaan met glitters. Denk aan steentjes, sterren en glitterpoeder. Het kan allemaal.

2. Black
Drama mag, dus ga lekker aan de slag met een dikke zwarte eyeliner.

3. Metallic
Van een mooie diepe oranje bronze kleur tot grijs en goud, metallic is weer helemaal terug. Alles kan en alles mag. En dan niet alleen op de ogen, maar ook op de lippen is helemaal in. Voor de echte durfal: meng glitterpoeder met je lipgloss.

4. Oversized wimpers
Je wimpers mogen eruit knallen in 2018. Dat was goed te zien op de catwalk bij shows van onder meer Céline, Lanvin, Marc Jacobs, Saint Laurent, Sportmax, Mulberry en Victoria Beckham. Ga aan de slag met valse wimpers dus.

5. Au naturel
Gezond en fris dat zijn de toverwoorden voor een au naturel look. Niet teveel make-up dus. Denk aan een simpele gloss op je lippen, een zachte kleur oogschaduw en een beetje highlighter.

Bron: Refinery29/Elle
Beeld: Hollandse Hoogte

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in