Grijze lokken, dof haar of gewoon niet blij met je eigen kleur: allemaal goede redenen om je haar te kleuren. Het testpanel* testte een thuiskleuring en beoordeelden het met een 8,3. Deze haarkleuringsproducten verzorgen je haar met pure oliën en laten onaangenaam ruikende ingrediënten, zoals ammoniak, achterwege.

De kracht van olie

Maar liefst 59 vrouwen – allemaal leden van het testpanel.nl -  testten Garnier Olia, een thuiskleuring gebaseerd op formules met pure oliën. Het is geen geheim dat olie je haren goed verzorgt. Dat ondervond ook het panel. Vrijwel iedereen (95 procent) was tevreden over de zachtheid. Hetzelfde werd ervaren voor de kleur: 97 procent was blij met de intense kleur en 95 procent met het glanzende resultaat.

Bloemengeur

Haarkleuringen bevatten vaak ammoniak. De geur van dit ingrediënt wordt door veel mensen vaak als onaangenaam ervaren. Bij Garnier ontdekten ze dat thuiskleuren ook zonder ammoniak kon. Ammoniak - inclusief z'n vervelende geur - is daardoor nu niet meer nodig. Deze thuiskleuring ruikt naar bloemen en dat maakt de ervaring toch echt een stuk fijner. 98 procent van de testers was heel tevreden met de geur.

Intens kleurresultaat

Lekker ruiken is natuurlijk één ding, maar doet de kleuring verder ook wat het belooft? Het panel was meer dan tevreden. 'Hele intense kleur, glanzend en het haar voelde heel zacht aan', Vivian (40). De formules met pure oliën zorgen voor drie keer meer glans**. 95 procent van de testers gaven aan dat Garnier Olia ook het gekleurde haar laat glanzen. En we zouden het bijna vergeten, maar welke kleur ook werd getest, het resultaat was een intense, mooi gekleurde haardos. Ja, ook bij grijs haar.

Rapportcijfer van het testpanel: 8,3

Er zijn maar liefst 18 Olia kleuren. Bekijk ze hier

*Beoordeeld met een 8,3 onder 59 gebruikers door hettestpanel.nl – feb 2018.

**Instrumentele test

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in