Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Genoten van A Star Is Born? Visagist doet onthulling over Lady Gaga

Wie ook zo genoten heeft van de film A Star Is Born, is vast benieuwd naar de make-up van hoofdrolspeler Lady Gaga. Haar visagist doet een onthulling aan NikkieTutorials. De door Bradley Cooper geregisseerde film gaat over de jonge zangeres Ally (Lady Gaga) die steeds beroemder wordt, terwijl de ...

Genoten van A Star Is Born? Visagist doet onthulling over Lady Gaga

Wie ook zo genoten heeft van de film A Star Is Born, is vast benieuwd naar de make-up van hoofdrolspeler Lady Gaga. Haar visagist doet een onthulling aan NikkieTutorials.

De door Bradley Cooper geregisseerde film gaat over de jonge zangeres Ally (Lady Gaga) die steeds beroemder wordt, terwijl de carrière van haar oudere mentor en geliefde Jackson Maine (Cooper) bergafwaarts gaat. 

Voor haar rol als Ally onderging Lady Gaga, de artiestennaam van Stefani Germanotta, een ware transformatie. De zangeres is bijna onherkenbaar, en dat was dan ook een flinke klus. Zo vertelt Sarah Tanno, de visagist van het pop-icoon, tegen NikkieTutorials.

Tatoeages camoufleren

Tanno neemt Nikkie in een video flink onder handen en biecht op dat voor de film alle tatoeages van Gaga met make-up moesten worden weggewerkt. En dat zijn er een heleboel. "Ze had meer make-up op haar lichaam, dan op haar gezicht," grapt ze.

Gelijkenis

Bekijk hieronder de video. Wat ons opvalt is dat de stem van de visagist gelijkenis vertoont met die van Lady Gaga.

De opnames van de video vonden twee dagen na de uitreiking van de Grammy's plaats. Twee dagen later werden de Oscars uitgereikt.

Wenkbrauwgel en lippenbalsem

Voor haar rol als Ally kreeg Lady Gaga een heel ander uiterlijk aangemeten. "We begonnen met niets anders dan wenkbrauwgel en lippenbalsem, omdat Bradley en Gaga haar (Ally, red.) zo rauw mogelijk wilden hebben," zo vertelde de visagist eerder op Instagram.



"Langzaam werd Ally een ster en gaf ik haar looks die eruitzagen alsof Ally die zelf had gemaakt." Ze creëerde shapes die ze niet vaak gebruikt heeft voor Lady Gaga. Hierdoor kreeg Ally 'een fresh look' voor een ster, aldus de visagist.

Sarah doet ook de make-up van Lady Gaga als zij op de rode loper of op evenementen dient te verschijnen. Zo creëerde ze de stunning look van de zangeres voor de uitreiking van de Golden Globes.

A Star Is Born werd dit jaar negen keer genomineerd voor een Oscar. Alleen de nominatie voor het beste nummer (Shallow) werd verzilverd. Lady Gaga schreef dit nummer samen met onder andere producer Mark Ronson.

Remake

De film is een remake van A Star Is Born uit 1937. In 1954 verscheen de eerste remake met Judy Garland en James Mason en in 1976 verscheen een versie met Barbra Streisand en Kris Kristofferson.

Lees ook: Zó maak je een paardenstaart à la Máxima

2.0

Heb je A Star Is Born niet in de bios gezien? Grijp dan nu je kans. Op 31 maart wordt een extra lange versie van de film vertoond. A Star Is Born 2.0 biedt twaalf minuten aan extra scènes en extra nummers.

Bronnen: RTL Boulevard, hellomagazine.comnu.nl

Beeld: Warner Bros Pictures

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in