Last van bartsjes en velletjes op je lippen? Met deze tips doe je daar wat aan én eentje ervan werkt ook heel goed tegen die afdruk die je op de rand van je glas achterlaat...

Een mooie mond is bovenal een verzorgde mond, zonder ingedroogde barstjes of velletjes. De huid van je lippen bevat geen vet en amper vocht, waardoor uitdroging op de loer ligt.

Als je veel lippenstift gebruikt, heb je al minder last van droge lippen, omdat in de huidige formules van lipstick veel voedende en hydraterende ingrediënten zitten. Zo verzorg je vanzelf.

Merk je dat je lippen wat droger zijn? Dan kun je ze af en toe zachtjes scrubben. Dat kan gewoon met een medium zachte tandenborstel, maar er zijn ook speciale lipscrubs (o.a. bij M.A.C., The body shop en Kiko verkrijgbaar). 

Article continues after the ad

Diner-proof

Ook voor een perfecte hechting van elk soort lipmake-up is het van belang dat de lippenhuid goed verzorgd is. Wil je er zeker van zijn dat je lipstick een diner overleeft en je geen lipafdruk achterlaat op je glas? Breng dan na het scrubben een laagje primer aan.

Zo'n egaliserende ondergrond zorgt, net als foundation op je gezichtshuid, dat elke textuur beter hecht en het vult ook de verticale lijntjes langs de grens van je lippen op. LECO lip, Base, Collistar en Clarins hebben goede primers.

Fusion Beauty heeft zelfs een XXL Beauty Primer met een tintelende werking, zodat je lippenhuid subtiel opzwelt.