Last van bartsjes en velletjes op je lippen? Met deze tips doe je daar wat aan én eentje ervan werkt ook heel goed tegen die afdruk die je op de rand van je glas achterlaat...

Een mooie mond is bovenal een verzorgde mond, zonder ingedroogde barstjes of velletjes. De huid van je lippen bevat geen vet en amper vocht, waardoor uitdroging op de loer ligt.

Als je veel lippenstift gebruikt, heb je al minder last van droge lippen, omdat in de huidige formules van lipstick veel voedende en hydraterende ingrediënten zitten. Zo verzorg je vanzelf.

Merk je dat je lippen wat droger zijn? Dan kun je ze af en toe zachtjes scrubben. Dat kan gewoon met een medium zachte tandenborstel, maar er zijn ook speciale lipscrubs (o.a. bij M.A.C., The body shop en Kiko verkrijgbaar). 

Diner-proof

Ook voor een perfecte hechting van elk soort lipmake-up is het van belang dat de lippenhuid goed verzorgd is. Wil je er zeker van zijn dat je lipstick een diner overleeft en je geen lipafdruk achterlaat op je glas? Breng dan na het scrubben een laagje primer aan.

Zo'n egaliserende ondergrond zorgt, net als foundation op je gezichtshuid, dat elke textuur beter hecht en het vult ook de verticale lijntjes langs de grens van je lippen op. LECO lip, Base, Collistar en Clarins hebben goede primers.

Fusion Beauty heeft zelfs een XXL Beauty Primer met een tintelende werking, zodat je lippenhuid subtiel opzwelt. 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in