Het bekende gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ gaat zeker op voor huidveroudering. Hoe beter de huidconditie is, des te minder snel krijgen huidverouderingstekenen zoals rimpels, verslapping en wallen een kans. Daarbij speelt ook de levensstijl een belangrijke rol.

Start op tijd

Je kunt de huid niet vroeg genoeg – zeker al vanaf je dertigste - verzorgen met anti-aging skincare, zo beamen inmiddels toonaangevende huidexperts. Het is bijvoorbeeld een fabel dat de huid lui wordt of gaat wennen aan actieve ingrediënten.

Article continues after the ad

De huidconditie knapt namelijk op van alle ‘voeding’ die je van buitenaf aanbrengt. Zo biedt de premium anti-aginglijn van Sisley, Sisleÿa L’Intégral Anti-Âge, de meest complete anti-aging routine voor elke huid. Of je nu 32, 45 of 58 bent.

Lifestyle aging

Wie een druk leven leidt – met verouderingsfactoren als stress en slaaptekort op de loer - heeft meer nodig dan enkel een moisturizer. Zoals een revitaliserende dagcrème die de huid tegen zogeheten ‘epigenetische factoren’ (lifestyle & invloeden van buitenaf) beschermt.

De Sisleÿa L’Intégral Anti-Age crème voedt, verzacht en verfijnt; stimulerende werkstoffen, van aminozuren tot vitaminen, verlengen de levensduur van de cellen om het verouderingsproces zo lang mogelijk uit te stellen (er is ook een Très Riche textuur voor de droge, gevoelige huid, € 372/50 ml).

Krachtig serum

Serums zijn niet alleen voor vrouwen vanaf a certain age. Het neusje van de zalm is het Sisleÿa L’Intégral Anti-Age Sérum Concentré Fermeté op basis van zeven plantaardige extracten: dit complex wakkert de aanmaak van elastinevezels aan voor extra stevigheid, versoepelt en spant de gezichtscontouren aan. Elke ochtend en avond een laagje onder je crème herstelt, versterkt en verstevigt intensief. (€ 390/30 ml)

Tere oogzone

Rondom de kwetsbare oogzone duiken vaak de eerste verouderingstekenen op. Sisleÿa L’Intégral Anti-Âge contour des yeux et lèvres zit boordevol plantpower extracten zoals granaatappel, haver en soja om vier problemen rond de ogen en lippen aan te pakken: rimpels, verlies van stevigheid, wallen en donkere kringen. (€ 163,50/15 ml)