Gelukkig is het einde van De Verschrikkelijke Kou in zicht. Want ons haar… zo statisch, het kan gewoon niet meer. Deze tips helpen je bos tot de temperatuur echt gaat stijgen.

Het zit ‘m in de droogte. De kou buiten en de hitte binnen drogen ons en ons haar uit. Daardoor raakt het sneller statisch geladen. Met een staart of knot heb je er weinig last van, maar met deze simpele tips los je het euvel ook op.

• Verzwaar je haar
Was je haar nu niet te vaak, daarvan droogt het uit en dat is dus juist wat het zo statisch maakt. Verzwaar het met shampoo en conditioner die daarvoor dienen, of gebruik een haarserum. Gel en haarlak houden het ook op z'n plek.

• Leren zolen
Het is een beetje een inkoppertje, maar draag liever katoen in plaats van nylon en polyester. Ook aan schoenen met leren zolen heb je nu meer dan rubberen zolen.

• Houten borstel
Plastic kammen en borstels maken je haar statisch. Gebruik bij voorkeur een houten borstel met natuurlijk (varkens)haar. Wat ook helpt: maak ‘m vóór het borstelen een beetje nat of spray er haarlak op.

• Handcrème
Gebruik handcrème. Op je handen natuurlijk (die zijn ook kurkdroog), en als de crème bijna is ingetrokken, strijk je met je handen over je haar. Dat werkt.

• Droogtrommeldoekje
Een droogtrommeldoekje maakt je haar antistatisch. Strijk ermee over je haren van wortel tot punten.

• Haarlak in je muts
En voor alle mutsdragers (wie niet, deze dagen?): spuit haarlak in je muts voordat je ‘m opzet. Geen geknetter wanneer je ‘m afdoet.

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in