Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eerste hulp bij hete dranken

Zó lekker deze tijd van het jaar: glühwein of warme chocolademelk. Maar och, hoe vaak gebeurt het niet dat je je tong of gehemelte verbrandt? Daar kun je nog dagen last van hebben. Maar dit verzacht én helpt. Het kerstbouillonnetje volgende week. Of pizzapunten, of, ook erg, de tomaat in een tost...

Eerste hulp bij hete dranken

Zó lekker deze tijd van het jaar: glühwein of warme chocolademelk. Maar och, hoe vaak gebeurt het niet dat je je tong of gehemelte verbrandt? Daar kun je nog dagen last van hebben. Maar dit verzacht én helpt.

Het kerstbouillonnetje volgende week. Of pizzapunten, of, ook erg, de tomaat in een tosti. Ze zijn niet zonder risico. Van zo’n brandwond in je mond kun je dagen last hebben. Dan is het goed te weten wat je pijn verzacht én wat helpt.

•Kies voor ‘zacht’ voedsel om de verbrande plek zo min mogelijk te irriteren. Dus geen chips of nootjes, maar yoghurt of sushi.
•Vermijd té heet, té koud en té pittig. Dus geen hete thee, geen ijskoud drankje en geen spicy Thai. Dat verergert de boel alleen maar. Alles op kamertemperatuur is beter.
•Vermijd ook zure dranken. Koffie, wijn en frisdrank zijn zure dranken die irriteren en zo het helingsproces vertragen.
•Houd je mond schoon. Dus poets goed, spoel met mondwater en drink veel. Zo krijgen bacteriën bijna geen kans.