Afvallen met een ananas of een aardbei: yes! Maar wist je dat ook een peer ervoor zorgt dat je kilo's verliest? 

Onderzoekers van de State University in de Amerikaanse staat Louisiana hebben ontdekt dat mensen die elke dag een peer eten, 35 procent minder kans op overgewicht hebben.

Article continues after the ad

Vezels

Die peer heeft dus heel goede eigenschappen. Zo zitten er veel vezels in, dat geeft je snel een vol gevoel. Daarom grijp je niet zo snel naar ander (misschien wel slecht) eten. 

Water

Verder pakt de peer het vet in ons lichaam aan. De reden: er zit heel veel water in. En dat water, helpt bij het vet afbreken. Je krijgt daardoor ook veel vocht binnen. Een win-win situatie dus. 

Zoetje

Wat ook een bijkomend voordeel van de peer is: het is een zoete vrucht, hierdoor heb je minder snel trek in andere zoete tussendoortjes. Voeg een peer aan je eetpatroon toe.

In de yoghurt

Snij wat stukjes door een salade of door de yoghurt. Maar gewoon lekker uit de hand kan natuurlijk ook. Ook belangrijk: de schil van de peer bevat de meeste voedingsstoffen. Laat die lekker zitten.

Bron: Mens en Gezondheid/Voedingscentrum Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in