Een stralende lach is een prachtig visitekaartje natuurlijk, maar dat je ook daadwerkelijk jonger wordt geschat door een wit gebit, vonden wij wel verrassend. Uit onderzoek blijkt: Mensen met witte tanden zijn succesvoller, vinden sneller een baan, zijn aantrekkelijker en worden vijf jaar jonger geschat.

Dat zijn niet de minste resultaten uit een Brits onderzoek onder tweeduizend mannen en vrouwen.

‘Of je nu op zoek bent naar een baan of naar een nieuwe liefde, een stralend gebit is een slimme investering op meer gebieden,’ aldus cosmetisch tandheelkundige Dr. Uchenna.

Een hoge investering hoeft het niet te zijn: tandartsen hebben doorgaans betaalbare kuren en gewone whitening-tandpasta’s zorgen ook al voor een witter gebit, zo ontdekten onderzoekers van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.

‘De basiskleur van de tand wordt misschien niet witter, maar de oppervlakkige verkleuring die bijvoorbeeld ontstaat door het drinken van koffie, thee of rode wijn vermindert door die tandpasta’s wel,’ aldus ACTA-onderzoeker Fridus van der Weijden.

Dat is goed om te weten, wij poetsen nergens anders meer mee.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Speculaas, chocoladeletters, quiches, zelfgebakken taarten, liters glühwein en ga zo maar door. De winter - bomvol feestdagen - staat voor de deur. Knagen op een selderijstengel wil niemand. Maar hoe hou je die extra winterkilo's wél buiten de deur?

Gelukkig zijn er een aantal tips die hierbij helpen. 

1. Happy spijsvertering

Allereerst is het heel belangrijk om rustig te eten en vooral goed te kauwen. Onderzoekers van Ohio State University zeggen dat je op zacht eten (yoghurt en soep) vijf tot tien keer moet kauwen en op dikker eten als brood, vlees en groenten zo’n dertig keer.

Waarom dit zo belangrijk is? Kauw je niet goed, verteert je eten niet goed en dan gaan er veel voedingsstoffen verloren. Daarnaast maak je met goed kauwen je spijsvertering ook heel blij.

Lees ook: Dit eten helpt tegen buikvet

2. Verboden voor snacks

Eet verder niet al te laat en neem al helemaal geen snack na het eten. Eet gewoon voldoende tijdens het avondeten waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. 

3. Water

Iedereen weet dat water goed is voor het lichaam. Drink sowieso twee liter per dag, dat is wat we ook nodig hebben. Oké, water is niet bepaald een sexy drankje, maar dat kun je er natuurlijk wel van maken. Voeg er bijvoorbeeld aardbeien, citroen, limoen of munt aan toe. 

4. Boodschappenlijstje

Het is een open deur, maar ga nooit naar de supermarkt als je trekt hebt. Wat ook helpt is om van te voren een lijstje te maken, zodat je niet zo snel in de verleiding komt om 'slechte' dingen te kopen.

5. Sporten

Blijf ook juist in de feestmaand december sporten. Ga wandelen, hardlopen, naar de sportschool, zwemmen of iets waar je happy van wordt. Maar blijf lekker bewegen. En wat helemaal helpt is iemand meenemen. Dan kom je echt wel van die bank af. 

Bron: Feeling  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Minutenlang gekke bekken trekken, veel beroemdheden zoals Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston doen al jaren aan gezichtsyoga om de rimpels glad te strijken.

Uit recent onderzoek van de Northwestern University in Chicago blijkt het echt te werken. 

1 tot 3 jaar jonger

Er deden verschillende vrouwen mee aan de studie. De deelnemers hielden de oefeningen tientallen weken vol en na afloop werden ze door artsen één tot drie jaar jonger geschat.

Bolle wangen

Er zijn verschillende oefeningen die je bij jezelf kunt doen. Hierbij alvast twee waar je mee aan de slag kunt. Hou je lippen op elkaar en maak je wangen zo bol mogelijk en je mond zo klein als je kan. Tik met je vingertoppen over je kaken gedurende een halve minuut.

Ooglift

Ook een goeie oefening: de ooglift. Plaats je middelvinger op de binnenste hoek van je wenkbrauwen en je wijsvingers op de buitenste hoek. Oefen zachte druk uit.

Bron: Flair.be/Feeling.be/Styletoday Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in