Mooi oud worden? Het is zo gemakkelijk, als we deze 40+ Hollywood celebrities moeten geloven. Doe je voordeel met hun tips!

Een Hollywood celeb wordt zo vaak gefilmd en gefotografeerd dat ze er graag een beetje knap bijloopt. Dat is logisch, wie wil dat nou niet? Dat daar regelmatig een cosmetische arts aan te pas komt, zal ze niet snel toegeven. Liever geeft ze alleen prijs wat ze er helemaal zelf aan doet om slank en met een prachtige rimpelvrije huid door het leven te gaan. Maar het moet gezegd: deze vrouwen zien er fantastisch uit. Kijk even naar ze en je gaat binnenkort gewoon een paar van hun tips toepassen...

Jennifer Lopez (48): rookt niet, drinkt geen alcohol en ook geen koffie. “Zo slecht voor je huid naarmate je ouder wordt.”

Jennifer Aniston (48): veel sporten, yoga en een uitgebalanceerd dieet. Maar als ze zin heeft in lasagne, dan eet ze lasagne. Zonder de pasta, dat dan weer wel…

Cindy Crawford (51): slaat nooit haar ontbijt over: een kop groene thee en een proteïne shake geven haar een kickstart, beweert ze.

Reese Witherspoon (41): is gek op koekjes en gefrituurde kip, maar eet die echt alleen bij speciale gelegenheden. Op alle andere momenten is het toch vooral groente.

Halle Berry (51): heeft diabetes sinds haar negentiende en moet haar eten dus sowieso in de gaten houden. Ze gaat voor vier kleine porties per dag die vooral bestaan uit groente, heel veel water en zo min mogelijk geraffineerde suikers of brood.

Julia Roberts (50): weinig koolhydraten, veel groente, granen en proteïnen. Een doorsnee Roberts-dag: ontbijt: zelfgemaakte granola, bessen en yoghurt, lunch: spinazietaart van filodeeg, diner: iets met zalm, quinoa en groente.

Nicole Kidman (50): doet het de 80-20 way: 80% gezond, 20% toegeven aan waar je zin in hebt. “Ik geloof er niet in mezelf iets te ontzeggen. Soms valt die 80 trouwens een beetje terug naar 70...”

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in