Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Droge, doffe huid? Zo herstel je in no time de bekende winterhuid-perikelen

Dat de winter op komst is - met invloeden als kou, wind en temperatuurverschillen - hoeft niet aan je huid te zien zijn. Bekende perikelen als droogte, roodheid en een trekkerig gevoel kun je voor zijn door vanaf nu over te schakelen op extra voedende, kalmerende verzorging. Seizoensgebonden Zodr...

Droge, doffe huid? Zo herstel je in no time de bekende winterhuid-perikelen

Dat de winter op komst is - met invloeden als kou, wind en temperatuurverschillen - hoeft niet aan je huid te zien zijn. Bekende perikelen als droogte, roodheid en een trekkerig gevoel kun je voor zijn door vanaf nu over te schakelen op extra voedende, kalmerende verzorging.

Seizoensgebonden

Zodra het seizoen verandert kun je dat aan de huid gaan merken. Doordat de verwarming aan staat wordt de binnenlucht – van huis tot werkplek – ook droger. Daardoor moet de huid harder werken om het natuurlijke vocht- en vetgehalte in balans te houden.

Zodra dit huid-eigen hydrolipidenlaagje verzwakt, kun je sneller last krijgen van droogte en onrust. Beschermen én voeden is daarom een must.

Zen-huid

De Soin Velours aux Fleurs de Safran van Sisley is de ultieme cocooning crème die je huid omhult met een fluweelzacht beschermlaagje (€ 163/50 ml).

Sisley’s wetenschappers hebben een krachtig extract ontdekt uit saffraanbloemen dat een kalmerende werking heeft.

In combinatie met een hydraterend complex vol actieve ingrediënten (glycerine, pro-vitamine B5) en voedende oliën (katoenzaad, macadamia. zonnebloemzaad) maakt de fluwelige crème elke huid zacht en ‘zen’, maar ook sterker zodat droogte en dofheid geen kans krijgt.

Ook praktisch: zowel voor dag en nacht geschikt.

Winterroutine

Trakteer de droge, gevoelige huid daarnaast elke dag op een hydraterend serum zoals het Hydra-Global Serum (€ 190,50/40 ml); dit is de perfecte combinatie met de Soin Velours crème van Sisley.

Neem ook wekelijks een moisturizing masker zoals het Gel Express Aux Fleurs masker (€ 104/60 ml) om de droge, gevoelige huid te kalmeren.

Vergeet ook de tere lippenhuid niet: deze is dun, bevat geen talgklieren en kan sneller uitdrogen. De watervrije lipbalsem Confort Extrême Lèvres houdt ze kissable zacht, zonder barstjes of droge velletjes (€ 57,50).

Beeld: Sisley