Je hoort het steeds meer; dry skin brushing. De naam zegt het al, het is het droog borstelen van je huid. Bij voorkeur voordat je doucht met een borstel van natuurlijke haren. Volgens liefhebbers helpt het enorm goed:

  • Tegen cellulite
  • Tegen een doffe, droge en slappe huid
  • Voor een goede bloedsomloop
  • Voor versterking van je natuurlijke huidbarrière
  • Bij het afvoeren van afvalstoffen

Vooral dit laatste wordt benadrukt, want dry brushing, of dry skin brushing zou enorm detoxerend werken. Behalve dat het ook een momentje voor jezelf is, voelt je huid na het borstelen heel ontspannen. En je helpt het gifstoffen af te voeren, een van de redenen waarom het ook tegen cellulite zou werken.

More content below the advertising

Zachte borstel

Voorstanders adviseren elke dag te dry brushen, een zachte borstel te gebruiken als je je gezicht ook mee wilt brushen én extra aandacht te besteden aan je oksels. Daar lijken zich behoorlijk wat afvalstoffen op te hopen.

Oke, maar wat ís het?

Met een zachte, maar stevige borstel, borstel je je huid in de richting van je hart. Dit zou helpen om de afvoerende bloedstroom te versnellen. Je borstelt je lichaam als je droog bent en je hoeft het gelukkig niet heel lang te doen. Gewoon even schrobben voordat je de douche aanzet, dan spoel je daarna meteen de dode huidcellen weg.

In het begin kan je huid een beetje jeukerig aanvoelen na het borstelen, maar als je vaker ‘dry brucht’ wordt dat vanzelf minder.

Je kan na het douchen natuurlijk smeren met een lekkere bodylotion, maar je zal merken dat je dat steeds minder nodig hebt.

Dry brushing; zo doe je dat

Andere voordelen behalve een gladde en meer egale huid: Je hoeft maar één keer een goede borstel te kopen. Neem er eentje waarvan je de steel kan verwijderen. Dan gebruik je de steel voor je onderbenen en rug, maar voor de rest van je lichaam gewoon een handzaam maatje.

Oh, en vergeet niet de borstel af en toe schoon te maken.

Meer weten? In deze video wordt precies uitgelegd hoe je droogt borstelt en waar het goed voor is.

Beeld: iStock. Bron: curvalicious.nl en vivonline.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in