Je hoort het steeds meer; dry skin brushing. De naam zegt het al, het is het droog borstelen van je huid. Bij voorkeur voordat je doucht met een borstel van natuurlijke haren. Volgens liefhebbers helpt het enorm goed:

  • Tegen cellulite
  • Tegen een doffe, droge en slappe huid
  • Voor een goede bloedsomloop
  • Voor versterking van je natuurlijke huidbarrière
  • Bij het afvoeren van afvalstoffen

Vooral dit laatste wordt benadrukt, want dry brushing, of dry skin brushing zou enorm detoxerend werken. Behalve dat het ook een momentje voor jezelf is, voelt je huid na het borstelen heel ontspannen. En je helpt het gifstoffen af te voeren, een van de redenen waarom het ook tegen cellulite zou werken.

Article continues after the ad

Zachte borstel

Voorstanders adviseren elke dag te dry brushen, een zachte borstel te gebruiken als je je gezicht ook mee wilt brushen én extra aandacht te besteden aan je oksels. Daar lijken zich behoorlijk wat afvalstoffen op te hopen.

Oke, maar wat ís het?

Met een zachte, maar stevige borstel, borstel je je huid in de richting van je hart. Dit zou helpen om de afvoerende bloedstroom te versnellen. Je borstelt je lichaam als je droog bent en je hoeft het gelukkig niet heel lang te doen. Gewoon even schrobben voordat je de douche aanzet, dan spoel je daarna meteen de dode huidcellen weg.

In het begin kan je huid een beetje jeukerig aanvoelen na het borstelen, maar als je vaker ‘dry brucht’ wordt dat vanzelf minder.

Je kan na het douchen natuurlijk smeren met een lekkere bodylotion, maar je zal merken dat je dat steeds minder nodig hebt.

Dry brushing; zo doe je dat

Andere voordelen behalve een gladde en meer egale huid: Je hoeft maar één keer een goede borstel te kopen. Neem er eentje waarvan je de steel kan verwijderen. Dan gebruik je de steel voor je onderbenen en rug, maar voor de rest van je lichaam gewoon een handzaam maatje.

Oh, en vergeet niet de borstel af en toe schoon te maken.

Meer weten? In deze video wordt precies uitgelegd hoe je droogt borstelt en waar het goed voor is.

Beeld: iStock. Bron: curvalicious.nl en vivonline.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in