In onze queeste naar een zomerfit lichaam (in 6 weken badpakklaar) is het wel nuttig om vast te stellen hóe fit we op dit moment zijn. Dit zijn de 5 dingen die je als veertig-plusser zou moeten kunnen.

Zo niet? Dan is dít het moment om daar iets aan te doen. Los van of je het voor de zomer doet of niet.

Kan jij het?

Als fitte veertiger zou je zestig seconden moeten kunnen sprinten zonder pauze te nemen, weten de experts van www.sport.nl.

Je moet ook tien push-ups zonder pauze kunnen doen en gemakkelijk je tenen kunnen aanraken terwijl je benen gestrekt zijn.

Fabulous fifty?

Dan doe je probleemloos vijf burpees zonder pauze, je kunt zestig seconden op een gematigd tempo lopen zonder te stoppen en met je benen gekruist op de grond gaan zitten zonder dat je hierbij je handen gebruikt, en daarna weer rechtop gaan staan.

Op www.fitsociety.nl vind je voorbeelden van burpees.

Zomerfittips:

Met een kwartiertje krachttraining per dag, kom je al een heel eind. Klik hier voor oefeningen die je gewoon lekker thuis kan doen.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

Nouveau’s Claudia en Wies verschillen veel van elkaar  maar allebei zijn ze sinds kort groot fan van COMBRAY.

Claudia ontdekte de gezichtsolie als eerste en vertelde erover toen ze terugkwam van haar rondreis door Amerika: “Zo ideaal dat je niet hoeft te slepen met allerlei potten aan serums, dag en nachtcrème en ooggel enzo, deze olie is alles in een.”  

Dit moest Wies ook proberen, vond ze, dus gaf ze Wies een kleine versie cadeau. Wies kreeg wel vaker crèmes om uit te proberen dus liet ze het flesje even staan tot haar andere producten op waren. Maar toen ze er eenmaal aan begon, was ze al even enthousiast.

1.     Claudia: Wat ik een fijn idee vind, is dat de olie zo puur is.  Er zitten geen toegevoegde parfums, kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere chemische stoffen in. Ik vind het steeds belangrijker worden dat ik geen rotzooi meer opsmeer. Het komt toch allemaal via de huid binnen.

Combray bevat maar twee ingrediënten; het antioxidant Oxofulleram en een hoge kwaliteit cosmetische olie, zoals arganolie, druivenpit- of avocado-olie. Dat Oxfulleram is trouwens een unieke en zeer sterk werkende antioxidant, dat de huid beschermt tegen (zon) schade van buitenaf. 

2.     Wies: Wat ik zo fijn vind is dat de olie meteen intrekt en geen vettig laagje achterlaat. Je huid plakt dus niet maar op de een of andere manier geeft de olie je een gezonde gloed. Ik merk het ook als ik er daarna foundation over doe. Het geeft net iets meer glans. 

3.     Claudia: Ik merk precies hetzelfde en wat ik echt fijn vind is dat het niet irriteert en dat je het ook onder je ogen kan smeren. Ik heb nu nog maar 1 flesje op mijn wastafel staan. Eerst had ik een nacht-, dag- en oogcrème. En nu dus alleen maar Combray.

Het enige wat ik 's ochtends en ’s avonds doe voor dat ik het opbreng, is heel goed mijn gezicht reinigen.  

4.     Wies: Ik heb nogal wat oneffenheden in mijn gezicht, zoals wat ruwe plekjes rondom mijn neus en pukkeltjes op mijn kin. Daar had ik speciale crèmepjes voor. Maar geloof me of niet, deze olie is beter dan wat dan ook. Mijn huid reageert er zo goed op. 

5.      Claudia:  Nu heb ik het belangrijkste nog niet eens opgenoemd: de Oxofulleram in combinatie met de cosmetische oliën die gebruikt worden verbeteren de elasticiteit van je huid.

Combray is bovenal een anti-aging product. Mijn huid is echt steviger geworden.  En daar is het mij natuurlijk uiteindelijk om te doen. Hoe minder rimpels hoe beter!

6.     Wies: dat gaat voor mij natuurlijk ook op. Niks gaat boven een gladde huid. Weet je dat dit het eerste beautyproduct is waarbij ik echt verschil zie. Mijn huid is een stuk egaler geworden. 

Eerst dacht ik wel: wat een duur potje zeg, maar het is me het meer dan waard en bovendien doe je er heel erg lang mee. Je hebt maar een paar druppels per dag nodig.

7.     Claudia: Wist je trouwens dat Combray Nederlands is? Ik was plaatsvervangend trots toen ik hoorde. Toch leuk dat we in Nederland een product van zo’n hoogwaardige kwaliteit ontwikkeld hebben.

8.     Wies: Als poezenmoeder vind ik het heel fijn dat de producten niet op dieren getest zijn. En ze zijn vegan proof. Vroeger lette ik daar nooit zo op, maar nu zoek ik het altijd uit.

Van sommige make-up die ik op doe, weet ik niet zeker of ze dierproefvrij zijn. Eigenlijk zou het verboden moeten worden. 

 

Prachtig, ageless haar, maar het moet er wél natuurlijk uitzien. Dat willen we. Wat betekent dat voor het kleuren? Topkapper Ferry Loeve deelt zijn tips en trucs voor de beste kleur bij jouw haar.

Aandachtspunten wat kleur betreft als je 40+ bent

‘Met de jaren wordt je haar niet alleen grijzer maar ook de teint van je huid verandert; die is minder doorbloed, oogt sneller vaal.

Ik zie vaak dat vrouwen dan te lang blijven vasthouden aan hun bestaande kleur. Eén tot twee tinten lichter geeft vaak een zachtere en dus ook jongere uitstraling.

Ook de ondertoon van je huidskleur, warm of koel, is van invloed. Heb je bijvoorbeeld veel rood in je huid, denk aan couperose, dan kan een te warme haarkleur die uitstraling versterken. Laat je daar goed over adviseren.’

In dit artikel vind je jouw huidtype

Deze kleuren maken ouder

‘Simpel: te donker maakt oud. Met name zo’n monotone donkere haarkleur, over de gehele lengte.

Assige kleuren kunnen ook tien jaar bij je echte leeftijd optellen; dan lijkt je haar alsnog grijs. Ook knalrood is geen goed idee; dat heeft niemand op die leeftijd.

Koper daarentegen kan fantastisch uitpakken, à la Nicole Kidman. Zij heeft een prachtige rosé-kopergoud tint; het moet alleen wel bij je huid passen.’

Ook “parelmoernuances” kunnen heel mooi zijn; in een mix van koel en warm, afhankelijk van hoe het licht erop valt, staat dat heel chic.’

Gasthoofdredacteur van Nouveau Daphne Deckers geeft haar haar ook regelmatig een kleurtje!

Hoe verdoezel je grijs haar?

‘Grijp bij de eerste de beste grijze haar niet meteen naar een permanente haarkleuring; een semipermanente kleuring kan ook al dekkend genoeg zijn.

Als je (beginnend) grijs wilt verhullen, kun je sowieso beter niet zelf gaan experimenteren met thuiskleuringen, maar liever bij een kleurexpert langs gaan. Grijs haar is nu eenmaal anders van structuur, en heeft dus ook andere zorg en kleurtechnieken nodig.

Kleur je haar in elk geval nooit te donker; hoe donkerder je het kleurt, des te eerder en sterker valt die grijze streep op je hoofd op.

De ultieme verzorgingstips voor je 40+ haar

‘Met de jaren wordt niet alleen je huid, maar ook je hoofdhuid steeds droger. Gebruik dus regelmatig een intens voedende haarolie – dat maakt echt verschil. En wees niet te gretig met zilvershampoos als je grijzig bent; voor je het weet, heb je zo’n blauwpaarse gloed in je haar.’

Over Ferry Loeve

Veel bekende namen uit de media, mode,- en beautywereld vertrouwen al jaren hun lokken toe aan International Color Artist Ferry Loeve van Het Haartheater.

‘Qua kleurwensen zijn vrouwen van een zekere leeftijd vaak heel duidelijk: ik wil zo jong mogelijk lijken, zo min mogelijk terugkomen voor onderhoud en het moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien.’

Meer informatie: hethaartheater.nl

Beeld: Instagram Daphne Deckers

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in