Make-up-tips gelden voor iedereen die er op haar mooist wil uitzien. Maar als 40+'er is het extra belangrijk dat je op onderstaande zaken let.

 1. Exfolieër wekelijks je huid
  Omdat je huid zich trager vernieuwt en dode huidcellen minder snel worden vervangen, kan je huid er wat schilferig uitzien. Door wekelijks te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en stimuleer je het huidvernieuwingsproces.

  Het resultaat? Een gladdere huid met een frissere uitstraling, waardoor je je make-up egaler kunt aanbrengen én deze beter blijft beter zitten, zo adviseert wellnessacademie.com.
   
 2. Hydrateer je huid voldoende
  Een gehydrateerde huid ziet er egaler uit, waardoor jij je make-up mooier kan aanbrengen. Bovendien zorgt een goed gehydrateerde huid ervoor dat de make-up beter blendt met de huid. Een mooi extraatje is dat je huid meer straalt, waardoor het licht mooier gereflecteerd wordt. En hierdoor zie je er meteen jonger uit.
   
 3. Kies een tweede tint foundation
  Je kunt kiezen voor twee flacons, maar ook voor een foundation stick met twee tinten. Op deze manier voorkom je dat je te veel van dezelfde tint foundation aanbrengt, waardoor er een masker-effect ontstaat. 

  Met de twee tinten kun je de foundation beter afstemmen op verschillende delen van je gezicht (met eventueel verkleuringen of pigmentvlekken) en een natuurlijkere look creëren.
   
 4. Gebruik de juiste kleur blush
  Blush zorgt voor extra kleur en uitstraling. Gebruik een subtiele kleur (lichtroze, een perzikkleur of koraaltint) die je mengt met de rest van de make-up door het in de richting van je slapen te vervagen.

  Nog een tip: gebruik een crèmeblush in plaats van een poederblush. Deze is gemakkelijker te blenden en gaat minder snel in fijne lijntjes en rimpels zitten.
   
 5. Geef aandacht aan je wenkbrauwen
  Het kan zijn dat je wenkbrauwen wat dunner worden. Geef ze een oppepper door ze bij te tekenen op de dunner wordende plekken. Kies voor dezelfde kleur als die van je wenkbrauwen. Kleur de plekjes niet in, maar zet kleine streepjes. Borstel je wenkbrauwen uit met een wenkbrauwborsteltje om het effect een beetje te verzachten, zo adviseert PureWow.com 

  In plaats van een wenkbrauwpotlood kun je ook gebruikmaken van een poeder, dit in de vorm van een liner of een poeder in een doosje. Vind je dit lastig? Gebruik dan een sjabloon. Fixeer je wenkbrauwen met een wenkbrauwgel. Lees hier nog meer tips.

Lees ook: Deze kleur draag jij op je nagels in het voorjaar van 2019

Article continues after the ad

Bronnen: wellnessacademie.com, purewow.om
Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in