Sinds kort maakt modeontwerpster Victoria Beckham video's, waarin ze haar kijkers haar beauty-routine en make-up trucs laat zien. Gisteren deelde ze dit filmpje, waarin ze er wel heel 'spacy' uitziet.

Je ziet Victoria namelijk in bed liggen met een zilveren masker op, het 'PowerFoil Face Mask' van Estée Lauder. De 43-jarige Britse zangeres, die inmiddels al jaren succesvol is als designer, zweert erbij. Maar wat doet het met je huid?

Lees ook: Victoria Beckham onthult 'vet' beautygeheim

'Reset' je huid
Dat de huid van La Beckham prachtig is, mag duidelijk zijn. Maar bevat dit masker het 'geheime ingrediënt' dat daar mede voor zorgt? Het lijkt erop van wel. Het foliemasker belooft na een week vol stress, slaaptekort en luchtvervuiling je huid te 'resetten' en te hydrateren (25 keer sneller dan een katoenen masker) en dat allemaal in tien minuten. Onze nieuwsgierigheid is gewekt!Tutorials met een knipoog
Het is een rázendsnel filmpje (bekijk hieronder ook even de video waarin ze voordoet hoe je een mooie smoky eye maakt), maar ze doet het hartstikke leuk en met een knipoog. Al gaat het soms mis en wordt er nog even snel een scheldwoord weggepiept... Het is overigens geen toeval dat Victoria Estée Lauder-producten gebruikt: ze bedacht voor het merk een eigen beauty-lijn, die ze ook in de video's gebruikt.


Voor altijd zomer
Een een ding hebben we al geleerd: die fletse herfsthuid laten we links liggen, wij gaan voor een zomerse glow à la Victoria. 

Jennifer Aniston tikt bijna de vijftig aan, maar ze heeft nog steeds de looks van een twintiger. En dan hebben we het met name over haar geweldige bos haar. 

Iedereen wilde vroeger de Rachel (personage uit Friends) haircut. 

Iconisch

Dat was een iconisch (bob) kapsel. Deze is inmiddels verbannen, maar haar glans en volume zijn gebleven. En ja, daar heeft ze zo haar foefjes voor. Want zo vertelde de actrice onlangs aan beauty plafform Byrdie dat ze van nature wavy, krullend en pluizig haar heeft.

Koopje

Om dat in bedwang te houden gebruikt ze een product van nog geen vijf euro. Zo onthulde haar persoonlijke haarstylist Chris McMillan op Instagram. Hij heeft het dan over Murray's Original Pomade, een klassieker uit 1926, ja echt! Het is een soort wax dat de lokken van Jen in bedwang houdt. Je koopt het hier

Wassen

Daarnaast leerde ze van Chris dat het absoluut niet nodig is om je haar elke dag te wassen. En als ze haar lokken goed schoonmaakt, doet ze dat met een shampoo zonder siliconen. 

Bron: Feeling Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in