De Amerikaanse 'nutriciounist' Dr. Deanna Minich gelooft helemaal niet in diëten. Zij ziet het glas liever halfvol en richt zich op wat je allemaal wél kan eten. En dan vooral hoe kleurrijker hoe beter, want behalve dat het gezond is, word je daar ook vrolijk van.

Minich schreef The Rainbow Diet dat werkt met het voeden van 7 gezondheidssystemen in je lichaam die nog het meeste weg hebben van chakra’s. Als je je daaraan houdt, krijg je alles binnen wat je nodig hebt en zorg je zelf voor de beste balans in je lijf.

More content below the advertising

1. De basis

Je identiteit, immuunsysteem, DNA, huid, botten, benen, spieren, gewrichten en voeten.

Om de basis goed te voeden zijn eiwitten heel belangrijk. Daarnaast bevatten veel rode voedingsmiddelen de anti-oxidanten die we nodig hebben. Denk aan grapefruit, bieten, kersen, (goji) bessen, frambozen, rode appels (mét schil), rode pepers, aardbeien en tomaten.

2. De stroom

Je creativiteit en alles dat ervoor zorgt dat deze stroomt. Heiligbeen, je heupen en voortplantingsorganen zijn de aanjagers van deze energie.

Voor de beste flow drink je veel water en eet je genoeg goede vetten. Die vind je bijvoorbeeld in veel noten, zaden en vis. Verder spelen oranje ingrediënten een belangrijke rol. Abrikozen, wortel, sinaasappels, papaja, pompoen en zoete aardappel bijvoorbeeld.

3. Het vuur

Dit is je energie. Het centrum van je lichaam en de motor waar alles op draait. Dit zijn je organen en spijsverteringsstelsel die ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk energie uit je voeding haalt.

Ga bij jezelf na van welke ingrediënten je je beter voelt en van welke juist niet. Vezelrijke producten doen het hier goed. Denk aan linzen en granen bijvoorbeeld. Verder zijn gele ingrediënten belangrijk voor je energie zoals bananen, ananas, gember en citroen.

4. De liefde

Je empathie, compassie, inlevingsvermogen en toewijding. Alles wat met je openheid te maken heeft. Je armen, bloedvaten, handen, hart, longen, lymfklieren, schouders en polsen.

Hoe groener, hoe beter voor je hart en bloedvaten. Bladgroenten als spinazie, kool, maar ook avocado, broccoli en spruiten zijn een weldaad.

5. De waarheid

Je keel en mond, wangen en oren, allemaal dingen die je gebruikt als je je verbaal uit. Hier komt het bewustzijn om de hoek kijken. Bewust eten  en vooral niet snel.

Felgroene ingrediënten als kiwi, sojaboontjes en zeewier, groene thee en meloen zorgen voor een vrije expressie.

6. Je intuïtie

Alles dat helpt bij je (in)zicht. Hersenen, neuronen ,wenkbrauwen, ogen, voorhoofd. Daarnaast is dit goed voor je slaap, informatieverwerking en je stemming.

Paars en donkerblauwe ingrediënten als acaibessen, bramen, vijgen, paarse druiven en bosbessen helpen je intuïtie.

7. Je geest

Laat het lichamelijke deel van de voeding even buiten beschouwing, dit gaat om je spiritualiteit en je spirit. Je zenuwstelsel is hiervoor belangrijk.

Het eten van witte voedingsmiddelen helpt volgens The Rainbow Diet. Bloemkool, knoflook, ui, kokosnoot en pastinaak zorgen voor voldoende ontgifting zodat je lekker in je vel zit.

Natuurlijk is het maar een theorie, maar het is wel een leuke manier om weer eens met andere ogen te kijken naar je dieet. En van als die vrolijke kleuren krijg je sowieso een goed gevoel. Eet smakelijk!

Bron: The Rainbow diet/goop.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in