De Amerikaanse 'nutriciounist' Dr. Deanna Minich gelooft helemaal niet in diëten. Zij ziet het glas liever halfvol en richt zich op wat je allemaal wél kan eten. En dan vooral hoe kleurrijker hoe beter, want behalve dat het gezond is, word je daar ook vrolijk van.

Minich schreef The Rainbow Diet dat werkt met het voeden van 7 gezondheidssystemen in je lichaam die nog het meeste weg hebben van chakra’s. Als je je daaraan houdt, krijg je alles binnen wat je nodig hebt en zorg je zelf voor de beste balans in je lijf.

Article continues after the ad

1. De basis

Je identiteit, immuunsysteem, DNA, huid, botten, benen, spieren, gewrichten en voeten.

Om de basis goed te voeden zijn eiwitten heel belangrijk. Daarnaast bevatten veel rode voedingsmiddelen de anti-oxidanten die we nodig hebben. Denk aan grapefruit, bieten, kersen, (goji) bessen, frambozen, rode appels (mét schil), rode pepers, aardbeien en tomaten.

2. De stroom

Je creativiteit en alles dat ervoor zorgt dat deze stroomt. Heiligbeen, je heupen en voortplantingsorganen zijn de aanjagers van deze energie.

Voor de beste flow drink je veel water en eet je genoeg goede vetten. Die vind je bijvoorbeeld in veel noten, zaden en vis. Verder spelen oranje ingrediënten een belangrijke rol. Abrikozen, wortel, sinaasappels, papaja, pompoen en zoete aardappel bijvoorbeeld.

3. Het vuur

Dit is je energie. Het centrum van je lichaam en de motor waar alles op draait. Dit zijn je organen en spijsverteringsstelsel die ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk energie uit je voeding haalt.

Ga bij jezelf na van welke ingrediënten je je beter voelt en van welke juist niet. Vezelrijke producten doen het hier goed. Denk aan linzen en granen bijvoorbeeld. Verder zijn gele ingrediënten belangrijk voor je energie zoals bananen, ananas, gember en citroen.

4. De liefde

Je empathie, compassie, inlevingsvermogen en toewijding. Alles wat met je openheid te maken heeft. Je armen, bloedvaten, handen, hart, longen, lymfklieren, schouders en polsen.

Hoe groener, hoe beter voor je hart en bloedvaten. Bladgroenten als spinazie, kool, maar ook avocado, broccoli en spruiten zijn een weldaad.

5. De waarheid

Je keel en mond, wangen en oren, allemaal dingen die je gebruikt als je je verbaal uit. Hier komt het bewustzijn om de hoek kijken. Bewust eten  en vooral niet snel.

Felgroene ingrediënten als kiwi, sojaboontjes en zeewier, groene thee en meloen zorgen voor een vrije expressie.

6. Je intuïtie

Alles dat helpt bij je (in)zicht. Hersenen, neuronen ,wenkbrauwen, ogen, voorhoofd. Daarnaast is dit goed voor je slaap, informatieverwerking en je stemming.

Paars en donkerblauwe ingrediënten als acaibessen, bramen, vijgen, paarse druiven en bosbessen helpen je intuïtie.

7. Je geest

Laat het lichamelijke deel van de voeding even buiten beschouwing, dit gaat om je spiritualiteit en je spirit. Je zenuwstelsel is hiervoor belangrijk.

Het eten van witte voedingsmiddelen helpt volgens The Rainbow Diet. Bloemkool, knoflook, ui, kokosnoot en pastinaak zorgen voor voldoende ontgifting zodat je lekker in je vel zit.

Natuurlijk is het maar een theorie, maar het is wel een leuke manier om weer eens met andere ogen te kijken naar je dieet. En van als die vrolijke kleuren krijg je sowieso een goed gevoel. Eet smakelijk!

Bron: The Rainbow diet/goop.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in