Tot nu toe hebben we te maken met een redelijk mooi herfst, een soort Indian Summer kunnen we wel zeggen. Maar het gure weer ligt ook op de loer: kou, regen en storm. En ja, dat zijn dé ingrediënten om ziek te worden. 

Wij hebben een aantal tips verzameld die ervoor zorgen dat een kou of griep je niet te pakken kan krijgen. 

More content below the advertising

Wassen, wassen, wassen

Je handen wassen is heel erg belangrijk. En dan bedoelen we echt wassen met warm water en zeep. Dat moet je meerdere malen per dag doen, zegt het Center for Disease Control and Prevention. Ziektekiemen zijn namelijk dichter in de buurt dan je denkt, omdat we minstens vijftien keer per dag ons gezicht aanraken. 

2. Zzzzzzz....

Ook slapen is heel goed. Slapen is voor alles goed, dat weten we. Je moet minstens acht uur per nacht slapen om een beetje fris en fruitig voor de dag te komen. Weinig slapen, betekent een lagere weerstand en dat kan weer zorgen voor een vervelende griep. Mensen met een bovengemiddeld goede gezondheid slapen volgens de National Sleep Foundation gemiddeld meer uur per nacht dan anderen.

3. Kom uit die stoel


Blijf lekker in beweging. Ga jezelf niet opsluiten in huis als het waait of een beetje regent, maar ga iets doen aan sport. "Mensen die 30 tot 60 minuten per dag in beweging zijn, hebben 46 procent minder ziektedagen per jaar dan inactieve mensen. Deel simpelweg je dagelijkse beweging op in meerdere sets van 10 minuten", zegt David Nieman, dokter en directeur bij het Appalachian State University Human Performance Lab.

Bron: Women's Health Mag Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in