Tot nu toe hebben we te maken met een redelijk mooi herfst, een soort Indian Summer kunnen we wel zeggen. Maar het gure weer ligt ook op de loer: kou, regen en storm. En ja, dat zijn dé ingrediënten om ziek te worden. 

Wij hebben een aantal tips verzameld die ervoor zorgen dat een kou of griep je niet te pakken kan krijgen. 

Wassen, wassen, wassen

Je handen wassen is heel erg belangrijk. En dan bedoelen we echt wassen met warm water en zeep. Dat moet je meerdere malen per dag doen, zegt het Center for Disease Control and Prevention. Ziektekiemen zijn namelijk dichter in de buurt dan je denkt, omdat we minstens vijftien keer per dag ons gezicht aanraken. 

2. Zzzzzzz....

Ook slapen is heel goed. Slapen is voor alles goed, dat weten we. Je moet minstens acht uur per nacht slapen om een beetje fris en fruitig voor de dag te komen. Weinig slapen, betekent een lagere weerstand en dat kan weer zorgen voor een vervelende griep. Mensen met een bovengemiddeld goede gezondheid slapen volgens de National Sleep Foundation gemiddeld meer uur per nacht dan anderen.

3. Kom uit die stoel


Blijf lekker in beweging. Ga jezelf niet opsluiten in huis als het waait of een beetje regent, maar ga iets doen aan sport. "Mensen die 30 tot 60 minuten per dag in beweging zijn, hebben 46 procent minder ziektedagen per jaar dan inactieve mensen. Deel simpelweg je dagelijkse beweging op in meerdere sets van 10 minuten", zegt David Nieman, dokter en directeur bij het Appalachian State University Human Performance Lab.

Bron: Women's Health Mag Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Victoria Beckham doet het in alle opzichten goed: haar merk bestaat tien jaar, ze straalt en zit beter in haar vel dan in d'r Posh (Spice Girl)-tijd. Het is bekend dat de designer elke dag zwetend in de sportschool staat.

Maar wat doet ze er nog meer om er zo goed uit te zien?

Vroeg op

Gezond eten (een strak dieet) en echt heel veel sporten. Zo staat ze elke dag om 06.00 uur op om een uur te fitnessen. Daarna worden de kinderen wakker en maakt ze ontbijt voor hen.

Ijzeren discipline

Maar dat is niet alles. Als haar kinderen op school zijn, gaat ze naar de sportschool. De designer heeft ijzeren discipline. "Het is de enige tijd die ik voor mezelf heb. Niemand komt binnen in de fitness, niemand achtervolgt me met een laptop. Als ik op kantoor ben, komen er plots allemaal laptops mijn kant op. Er is altijd wel iemand die iets goedgekeurd of afgewezen wil zien."

Groenten en fruit

Naast de huidverzorging van dr. Lancer zorgt Victoria ook dat niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant genoeg aandacht krijgt. Zo eet ze veel gestoomde witte vis en groenten als avondeten. Verder is de designer dol op sushi en knabbelt ze het liefst aan groenvoer. Bijvoorbeeld maissoep, een groene salade en fruit. Haar favoriete snack tussendoor: bevroren witte druiven.

Bron: Sunday Times/Elle Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het kan elk jaar weer een uitdaging zijn om voor dierbaren een origineel kerstcadeau te vinden. Dus aan ieder, in het bijzonder aan alle heren: met deze bijzondere limited editions van Sisley – waarvoor in sommige landen zelfs een wachtlijst bestaat – ga je gegarandeerd hoog scoren.

Cultparfum

Cultparfum Eau du Soir van Sisley is een bekende klassieker die jaar in jaar uit alle parfumtrends weet te doorstaan. Het oriëntaalse, sensuele parfum is al jaren geliefd bij de elite, en staat bekend als ‘tijdloos en elegant’.

Speciaal voor alle fans verschijnt jaarlijks een schitterende edition limitée van de geliefde geur.

Ofwel: wees er snel bij, want dit collectors’ item is snel uitverkocht. Eau du Soir’s 16e editie, genaamd Tiger Walk, is ditmaal gehuld in de evenzo iconische never out of style luipaardprint (€ 233/100 ml).

Luxe kaars

Een chique geurkaars valt altijd bij iedereen in de smaak. Kies wel voor eersteklas kwaliteit; een kaars die veel branduren biedt en de ruimte vult met een intense, uitzonderlijke geur.

De Orient Candle van Sisley staat voor maar liefst 45 branduren en verspreidt een warme, spicy bloemengeur van mandarijn, bergamot, saffraan, amber, rozen, muskus en sandelhout – een high-end compositie die evengoed in kostbare parfums wordt verwerkt.

De zwartglanzende houder met vuurrode kaars misstaat nergens; zowel de geur als het ontwerp is geïnspireerd op de atmosfeer van een oriëntaals paleis in Andalusië. (€ 64,50)

Verkrijgbaar in geselecteerde luxe Sisley verkooppunten, Hudson’s Bay in Den Haag en De Bijenkorf in Amsterdam.