Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze work-out van 2 minuten is net zo effectief als 30 minuten spinnen, ja echt!

Goed nieuws voor iedereen die er geen zin in heeft om zich elke week in het zweet te werken: er bestaat een heel korte (lees: echt heel korte ) work-out die net zo effectief is als dertig minuten spinnen. Het gaat om een high intensity training van slechts een paar minuten. Kort zweten Kijk, daar...

Deze work-out van 2 minuten is net zo effectief als 30 minuten spinnen, ja echt!

Goed nieuws voor iedereen die er geen zin in heeft om zich elke week in het zweet te werken: er bestaat een heel korte (lees: echt heel korte ) work-out die net zo effectief is als dertig minuten spinnen.

Het gaat om een high intensity training van slechts een paar minuten.

Kort zweten

Kijk, daar houden wij van. Uit onderzoek, dat gepubliceerd is in American Journal of Physiology, blijkt dat een paar minuten zogenoemde intervaltraining enorm veel resultaat oplevert. 

Zwaar

Hoe zit dat dan precies? De onderzoekers hebben verschillende personen verschillende work-outs laten doen. Uiteraard was het voor de ene groep wat zwaarder dan voor de andere. 

Uitslag

De deelnemers van het onderzoek moesten in een bepaalde periode deze oefeningen doen. De ene groep moest dertig minuten lang fietsen, maar zich maar voor de helft inspannen. De tweede groep moest vijf keer vier minuten op 75 procent van hun krachten fietsen. En de laatste had het 'makkelijk'. Zij moesten vier keer dertig seconden sprinten op de fiets en zich echt voor de volle honderd procent inzetten. 

Energieverbruik

En de uitkomst na dit onderzoek: de verbruikte energie van groep 3 (knallen in korte tijd) was exact gelijk aan de andere twee groepen die langer trainden, maar minder intensief. Dus je haalt evenveel voordeel uit de twee minuten work-out. Heel fijn om te horen.

Maar...

Een kleine maar, de onderzoekers zeggen dat ze verder onderzoek willen doen en dat het niet zo is dat je nooit meer langer dan twee minuten hoeft te trainen. Maar één ding is wel duidelijk: intervaltraining is zeer effectief.

Bron: Vogue Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.