Zijn we er niet allemaal naar op zoek? Naar less is more? Naar het leven eenvoudiger maken waar het kan, ook in ons 40+beautyregime?

Zeker in de zomer is het fijn als je niet te veel hoeft in te pakken als je met vakantie gaat, maar dat je wèl precies het juiste verzorgingsproduct bij je hebt. Een multifunctioneel product dat je kunt gebruiken voor je gezicht, hals en ogen. Dat de huid hydrateert, kalmeert, verzacht, roodheid verhelpt en anti-aging is. En dat heel goed helpt bij eventuele zonschade. Zoek niet verder! De Facial Oils van het Nederlandse merk Combray voldoen aan al je eisen.

Twee ingrediënten
En over less is more gesproken, er zitten maar twee ingrediënten in deze Antioxidant Skin Care: olie en het exclusief gepatenteerde zeer krachtige antioxidant Oxofulleram. Niets meer en niets minder, geen van de Facial Oils van Combray bevat toegevoegde parfums, kleurstoffen, parabenen, emulgatoren of andere chemische stoffen. Uiteraard worden de producten niet op dieren getest en zijn ze vegan proof.

Zeer vernuftig
Dat Oxofulleram is zeer vernuftig en wordt exclusief gebruikt voor de science-based Combray Facial Oils. Het is uitgevonden door Prof. Dr. Kees Hummelen, scheikundige aan de Rijksuniversiteit Groningen, en ontwikkeld om het beschermingsmechanisme van de huid na te bootsen. Dat is altijd belangrijk, maar nog eens extra als je huid last kan hebben van oxidatieve stress als gevolg van bijvoorbeeld overmatige blootstelling aan de zon, zoals tijdens de vakantie vaak het geval is. Oxofulleram is veel sterker dan vitamine E en het doet zijn werk daar waar het nodig is namelijk direct in de huidcel.

Ideaal voor de zomer
Naast de Regenerating en Rejuvenating Oils is er nu ook de Nourishing Facial Oil, met arganolie. Een ideale toevoeging aan ons 40+ beautyregime, want speciaal geschikt voor een vochtarme en een rijpere huid. Mocht je een beetje huiverig zijn om olie op je gezicht te smeren, weet dan dat arganolie de talgproductie juist vermindert. Bovendien trekt de olie snel in en daarna voelt je huid gevoed maar niet vet aan. Eventuele roodheid en irritatie bijvoorbeeld door zonneschade nemen na één of twee weken zichtbaar af. Net als fijne lijntjes, rimpeltjes en pigmentvlekken.

Paar druppels
Nog even terugkomend op less is more: ’s ochtends en ’s avonds vier tot zes druppels olie op een mild gereinigde en enigszins vochtige huid aanbrengen en klaar! Bij overmatige blootstelling aan de zon of aan heel droge lucht, kan het lekker zijn overdag nog een extra druppeltje Combray op de huid aan te brengen. Vergeet trouwens niet om overdag een UV-filter te gebruiken!

Voor meer informatie: Combray