Julia Roberts
Julia Roberts

Het is soms een hele onderneming: het vinden van de beste foundation voor je huid. Want al krijgt je gezicht straks een kleurtje, een foundation maakt je gezicht nét even egaler. En deze nieuwe exemplaren helemaal. 

Het vinden van de juiste foundation die een hele dag mooi blijft zonder te ogen als een 'masker', leek tot voor kort een onmogelijke taak.

Moois van Giorgio
Maar sommige nieuwe varianten voldoen aan alle eisen. Wij tippen er een aantal. Zo is er de Giorgio Armani Power Fabric (€ 50,50 exclusief bij de Bijenkorf), die een glanzende finish heeft die de hele dag mooi blijft. Giorgio Armani Power Fabric

Daarentegen heeft  Lancôme’s Teint Idole Ultra Wear (€ 45,95 bij Douglas.nl) een matte textuur en is gemakkelijk te mixen - met bijvoorbeeld een dagcrème. 

Article continues after the ad

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

15 uur lang een frisse look
De hele dag een egaal gezicht, wij tekenen ervoor. Estée Lauder’s Double Wear Stay-in-Place basis (€ 46,- bij Douglas.nl) belooft je wel 15 uur een frisse look.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

En dan zijn er nog de gezichtspoeders, die de huid een mooie glow geven en het beste naar boven brengen in een foundation. De nieuwe Shiseido 7 Lights Powder Illuminator - wat een beauty van een doosje - doet precies dat (€ 43,13 bij Iciparisxl.nl). 

Shiseido 7 Lights Powder Illuminator

Perfectie in een doosje
Het palet bevat zeven tinten met licht-reflecterende deeltjes. De lila tinten brengen de gele tonen in je gezicht in balans, geel-goud neutraliseert roodheid, de pareltinten zorgen voor glans en beige maakt je make-up tot één geheel. De poeder zorgt er tegelijk voor dat je gezicht niet gaat glimmen. What's not to like? 

Lees ook: De 8 onmisbare beautylessen van Jackie O.

En zo vind je de juiste foundation voor jouw huid

Stap 1: vind de perfecte kleur
"Je kunt het beste foundation testen op je kaaklijn", tipt make-up expert Pat McGrath. "De tint is de juiste als hij 'verdwijnt' in de kleur van je huid zodra je 'm aanbrengt, zonder dat je de foundation echt hoeft uit te smeren." Vind je het moeilijk om de knoop door te hakken? Schroom zeker niet om in de winkel om advies te vragen en vraag een sample om mee naar huis te nemen. 

Stap 2: bereid je huid voor 
Voor het perfecte 'canvas' is het belangrijk dat je gezicht schoon en gehydrateerd is. "Wacht wel vijf minuten voordat je de foundation aanbrengt. Zo krijgt je dagcrème de kans om in te trekken", aldus Rachel Goodwin, de visagiste van onder anderen actrices Emma Stone and Jessica Biel. Een primer kun je overslaan, tenzij je er ook nog de hele avond stralend uit moet zien. Primer verkleint de poriën en matteert je gezicht. 

Stap 3: gebruik het juiste materiaal
Doe je alleen een klein beetje foundation op, dan kun je dat het beste aanbrengen met je vingers. Breng je meer aan, gebruik dan een sponsje. Dan weet je zeker dat je de juiste, en egale, hoeveelheid foundation op je gezicht hebt aangebracht, zo vinden de beauty-experts. Maar: gebruik nooit te veel, omdat je ervan uitgaat dat een puistje op die manier beter is gecamoufleerd. Zeker voor foto's geldt: less is more

Stap 4: concealer na de foundation
"Als je de concealer eerst opbrengt, gebruik je al snel te veel", zegt Rachel Goodwin. Bovendien: het basislaagje van de foundation zorgt ervoor dat je concealer vetvrij blijft. Kies voor een lichtgewicht vloeistof, die een tint lichter is dan je huid. "Te licht ziet er onnatuurlijk uit", aldus Pat McGrath. "Dan krijg je een soort omgekeerde 'wasbeer-ogen'." Eh, nee, dat willen we niet. Gebruik een dun, puntig kwastje om de donkerste delen onder je ogen te camoufleren voor het beste resultaat.

Eindig met een subtiele licht-reflecterende poeder en stap stralend de lente in! 

Bron: Daily Mail Beauty & Glamour.com